26.11.06

Ségolène Royal, investida oficialment candidata socialista a la presidència francesa


Ségolène Royal ha estat investida candidata del Partit Socialista (PS) francès a les pròximes eleccions presidencials aquest matí, en un intent desesperat del partit per recuperar el poder després de 12 anys de presidència de Jacques Chirac.


"Junts obrim una bella pàgina en la història de França. Una nova esperança ha sorgit com una onada que només pot créixer", ha declarat davant una multitud de 1.500 persones concentrades al Palau de Congressos de París. El número dos del PS, François Rebsamen, ha anunciat oficialment els resultats de la votació del passat 16 de novembre, en què Royal va comptar amb un decisiu suport del 60,65% dels membres del partit i va véncer els altres dos rivals masculins: l'exprimer ministre Laurent Fabius (18,66%) i l'extitular d'Economia Dominique Strauss-Kahn (20,69%).


"Un dia bonic per a l'esquerra"


El resultat de la votació --després d'una campanya de sis setmanes amb sis debats, tres d'ells televisats-- i l'acte d'avui suggereixen que la formació està preparada per deixar de banda les seves diferències en la seva aposta per vèncer els conservadors i el seu presumible candidat, Nicolas Sarkozy. Les dues rondes de les presidencials se celebraran a l'abril i el maig. Igual que molts dels pronunciats durant la seva campanya, el discurs de Royal, que ha estat ovacionada amb crits de "¡Ségolène!", ha estat centrat en l'educació i en la igualtat d'oportunitats, i no en la fràgil economia, per a la qual encara ha d'oferir solucions.


"Avui és un dia bonic per als socialistes, és un dia bonic per a l'esquerra, però el que compta és que fem del pròxim 6 de maig un dia bonic per a tot França", ha demanat per la seva part el líder del partit, François Hollande, a la multitud.