25.11.06

Montilla condemna la violència sexista en el seu primer acte com a president investit

José Montilla, president investit de la Generalitat (dimarts prendrà possessió del càrrec), ha participat aquest migdia en una concentració a la plaça de Sant Jaume de Barcelona contra la violència domèstica, en el ha estat el seu primer acte públic després del ple d'investidura celebrat ahir. Montilla ha estat acompanyat per l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu.

La portaveu de l'Institut Català de la Dona, Victoria Sau, ha estat l'encarregada de llegir el manifest amb motiu del Dia Internacional contra la Violència contra les Dones. Sau ha condemnat "la violència sexista en totes les seves formes" i ha reivindicat la "necessitat de seguir lluitant per eradicar-la" ja que "les agressions segueixen existint en molts llocs i societats".

Treball conjunt

També ha recordat a les autoritats la "necessitat de reforçar les polítiques preventives" i d'"igualtat d'oportunitats" per acabar amb "les causes que originen la violència". Així mateix, ha reivindicat un "treball conjunt de totes les administracions". Una vegada acabada la lectura del manifest, s'ha guardat un minut de silenci i s'ha escoltat El cant dels ocells.

A més de Montilla i Hereu, també hi han assistit representants de tots els partits, entre ells, els consellers en funcions de Salut, Marina Geli (PSC); Treball i Indústria, Jordi Valls (PSC), i Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar (ICV-EUiA); la regidora i diputada convergent al Parlament Joana Ortega; el líder del PP a l'ajuntament, Alberto Fernández Díaz; la diputada d'ERC al Congrés Rosa Bons i el diputat de Ciutadans al Parlament José Domingo.