11.11.06

De la Vega reitera que el Govern no acceptarà "intimidacions" en el procés de pau i censura l'actitud del PP

AGÈNCIES
MAÓ

La vicepresidenta primera del Govern, María Teresa Fernández de la Vega, ha declarat que l'Executiu seguirà treballant per la pau sense "canviar de rumb" i sense moure's "ni un mil·límetre" de les regles del joc fixades, per això, ha insistit, no acceptarà "intimidacions, coaccions o xantatge".

La dirigent socialista ha realitzat aquesta advertència a Maó (Menorca), com a resposta als últims incidents al País Basc. "Es pot dir més alt, però no més clar. No acceptarem mai intimidacions, coaccions o xantatges de ningú", ha afegit.

"Els ciutadans saben que el Govern treballa per la desaparició definitiva de la violència, sense moure's ni un mil·límetre de les regles de joc que hem fixat, sense sobrepassar ni un mil·límetre la llei, el Dret i les regles de joc d'una societat democràtica", ha destacat.

Crítiques al PPDe la Vega ha recriminat al PP que no "s'acontenta" "negant" el seu suport al Govern a Espanya i al Parlament europeu, sinó que, a més, "recargola la realitat fins a convertir-la en un miratge". "¿Es pot ser més traïdorament deslleial, tan vergonyosament maldient", s'ha preguntat.

Per a la política del PSOE, el principal partit de l'oposició "organitza tot el soroll de què és capaç, sembra la confusió i, si és necessari, recorre a l'engany". "Ni a l'oposició ni al Govern s'hi val tot. Els interessos d'Espanya i els espanyols estan per sobre dels particulars", ha subratllat.

Així mateix, ha lamentat que el PP no tingui "la generositat i la consciència democràtiques necessàries" per igualar-se al PSOE, que va recolzar el Govern quan, segons ha dit De la Vega, Mariano Rajoy "acostava presos a Euskadi". "Sabíem que el principal era aconseguir la pau, i no pensàvem a qui s'atribuiria després el mèrit. Perquè la pau és de tots, i només és possible amb tots", ha acabat dient.