14.11.06

El Congrés aprova la reforma laboral.

La Comissió de Treball del Congrés, reunida amb competència legislativa plena, va aprovar ahir la reforma laboral després d'introduir petits canvis en l'articulat. D'aquesta manera, el text acaba el seu pas per la Cambra baixa i inicia el seu tràmit al Senat.

Durant la discussió en ponència es van aprovar nou esmenes parcials del PSOE i, ahir, després de negociacions d'última hora, s'hi van introduir noves modificacions recolzades per tots els grups. Entre aquestes modificacions destaquen l'augment de les bonificacions a la contractació de discapacitats i el compromís del Govern d'abordar noves formes de contractació per a la transició laboral dels joves.

En concret, els grups parlamentaris van aprovar elevar de 250 euros al mes (3.000 euros a l'any) a un total de 375 euros mensuals (4.500 euros a l'any) les bonificacions a la contractació indefinida de discapacitats. Les ajudes pujaran en 100 euros mensuals (1.200 euros a l'any) si els contractats tenen 45 o més anys, i en 70,83 euros al mes (850 euros a l'any) si són dones.

Les bonificacions pujaran a 4.800 euros a l'any si els contractats tenen paràlisi cerebral, malaltia mental o són discapacitats intel.lectuals amb un grau de minusvalidesa igual o superior al 33%, o si tenen una discapacitat física o sensorial en grau igual o superior al 65%.