6.5.09

“CiU sembla decidida a dinamitar l’autogovern de Catalunya”.

Carme Figueras denuncia “la lamentable actitud de CiU”, que vol boicotejar l’entrada en vigor de la llei de l’Oficina Antifrau .

La portaveu adjunt del grup parlamentari Socialistes-CpC, Carme Figueras, ha denunciat avui, en relació a la modificació de la llei de creació de l’Oficina Antifrau, “l’actitud deliberada de Convergència i Unió, que vol boicotejar l’entrada en vigor d’una norma d’aquesta Cambra”.

Segons la dirigent socialista, “ens sembla una actitud lamentable d’obstrucció de l’acció de govern i un desprestigi de les institucions, ja que no és de rebut que la seva actitud impedeixi que no es puguin desplegar les lleis que el Parlament aprova: CiU sembla decidida a dinamitar l’autogovern de Catalunya”.

“Quan es plantegen majories qualificades per aprovar les coses, es fa per afavorir el major consens possible”, ha assegurat Figueras, per qui “tenim la persona idònia per dirigir l’Oficina, però, tristament, l’oposició no vol afavorir el consens, sinó imposar el seu bloqueig”.
La pinça CiU-PP.

Carme Figueras ha explicat que “situacions com aquesta” subratllen “un fet tan lamentable com evident: per sobre de notaris i girs sobiranistes, CiU i PP són la dreta compatible i ben avinguda de Catalunya, i comparteixen l’objectiu comú d’erosionar els governs per sobre de les necessitats de catalans i catalanes”.

“En temps de crisi, el més responsable és ser col·laborador i donar suport al Govern, però en lloc d’això prefereixen potenciar els interessos partidistes”, ha afegit.
Segons la portaveu socialista, “es tracta, en definitiva, de l’enèsima prova de la seva amistat eterna, de les ambicions de poder per sobre dels interessos de país”.

“Catalunya necessita una oposició constructiva i no destructiva, però queda clar que res ha canviat des que CiU i PP van decidir aliar-se, per exemple, per segellar un sistema de finançament del qual encara en paguem les conseqüències”, ha conclòs.