7.5.09

“Amb Aznar només hi va sortir guanyant Mas, que va ser nomenat Conseller en cap amb els vots del PP”

Joan Ferran afirma que les declaracions de Mas defensant els governs d’Aznar “són una mostra de cinisme” perquè “el Pacte del Majèstic va ser nefast per Catalunya”

El portaveu adjunt del grup Socialistes-CpC al Parlament, Joan Ferran, ha assegurat avui que les declaracions d’Artur Mas afirmant que els governs de José María Aznar van fer més per Catalunya que no pas José Luís Rodríguez Zapatero són “una mostra de cinisme” ja que “tothom sap que amb Aznar només hi va sortir guanyant ell, que va ser nomenat Conseller en cap amb els vots del PP”.

Ferran ha fet notar que Mas “només genera la complicitat del PP, i ara defensa el Pacte del Majèstic quan va ser nefast per Catalunya”. “Mas és un polític erràtic que cau en contradiccions com sentir-li defensar posicions sobiranistes i, al cap d’unes hores, sentir-li dir meravelles del Majèstic”, ha explicat.

Segons el portaveu socialista, Mas “té molt poca vergonya” i ha afegit que “el problema de CiU és adonar-se que Mas no genera cap tipus de complicitat, no genera unitat ni conjuga voluntats polítiques”.

Ferran ha destacat que els governs d’Aznar van ser els de “la congelació de totes les reivindicacions del país” i que ha estat amb Zapatero “que s’han desembossat els temes pendents”. En aquest sentit, ha posat com a exemple el desplegament de l’Estatut, els recursos de la Disposició Addicional Tercera per a infrastructures, el Pla de Rodalies i el proper traspàs del servei, els Papers de Salamanca, la publicació de les balances fiscals i el reconeixement que Catalunya està mal finançada. “Coses, totes elles, improbables en un govern presidit per Aznar”, ha conclòs.