12.5.09

Zapatero es compromet amb Catalunya.

El coordinador de diputats i senadors del PSC a les corts generals, Francesc Vallès, ha constatat que “Zapatero es compromet amb Catalunya” ja que durant el seu discurs durant el debat de política general “ha refermat el seu respecte cap a Catalunya, l’Estatut, la identitat catalana i el finançament”.

Vallès ha valorat positivament el reconeixement per part del president del govern espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero, que amb el nou model de finançament “Catalunya estarà per primera vegada per sobre de la mitjana”.

El diputat socialista també s’ha referit molt especialment a les inversions en infraestructures, tot recordant el recent i "històric” anunci de la transferència a la Generalitat del servei de rodalies.

Per tot plegat, el coordinador de diputats i senadors del PSC ha lamentat que “CiU mantingui l’equidistància malgrat l’oposició destructiva exhibida per Mariano Rajoy durant el seu discurs”.

Així, Vallès s’ha mostrat “tristament sorprès”, ha assegurat que “l’equidistància que ens proposa CiU és perjudicial per a Catalunya” i ha criticat que el portaveu de Convergència i Unió al Congrés dels Diputats, Josep Antoni Duran i Lleida, hagi plantejat la seva intervenció durant el debat com una moció de censura.

Vallès ha recordat a Duran i Lleida que “avui s’ha demostrat una vegada més que Zapatero i Rajoy no són el mateix”, ja que “mentre el president del govern es compromet amb Catalunya, el Partit Popular ataca els catalans, manté el recurs al Tribunal Constitucional contra l’Estatut i paga anuncis indecents contra el model lingüístic català”.