17.5.09

Com deia Joan Raventós, som socialistes, catalanistes i europeistes per les mateixes raons

La candidata del PSC a les eleccions europees i eurodiputada, Maria Badia, ha recordat avui la figura de Joan Raventós, “qui sempre deia que som socialistes, catalanistes i europeistes per les mateixes raons”.

En aquest sentit, i recuperant l’herència d’aquest “socialista i europeista convençut", Badia ha volgut insistir en què “el PSC pertany i és hereu d’un projecte que ha fet possible la construcció europea”. “Em faig meves les seves paraules”, ha dit l’eurodiputada.

Maria Badia ha fet aquestes declaracions a la inauguració del Parc Joan Raventós, construït sobre el Torrent de les Monges, a Sarrià, a Barcelona, on ha recordat que Joan Raventós, que va ser fundador del PSC i president del Parlament, l’ha acompanyat en la seva carrera política, juntament amb el també eurodiputat del PSC, Raimon Obiols.

Tanmateix, la dirigent socialista ha expressat que “catalanisme i europeisme han anat sempre de la mà” i ha afegit que “ara, en moments decisius per al futur d’Europa, Cataluna ha de ser-hi present, de manera activa, unitària i solidària”. Per això, Badia ha instat a votar als catalans i catalanes el proper 7 de juny per tal d’aconseguir una “majoria progressista” al Parlament Europeu.