17.3.09

Deute històric: “On Andalusia té un ´si´, Catalunya té un ´també´”

El portaveu adjunt del grup PSC-CpC recorda que “la Disposició Addicional Tercera preveu 35.000 milions en set anys per pal·liar el dèficit històric en infrastructures”.

El portaveu adjunt del grup Socialistes-CpC , David Pérez, ha afirmat avui, en relació als 1.200 milions d´euros que rebrà Andalusia pel seu deute històric, que “on Andalusia té un ´si´, Catalunya té un ´també´”.

“Zapatero ha complert amb Andalusia, però també amb Catalunya: la Disposició Addicional Tercera de l´Estatut preveu 35.000 milions d´euros en set anys per pal·liar el nostre dèficit històric en infrastructures, un dèficit que és fruit d´anys d´assumir traspassos sense el finançament que li corresponia”, ha explicat.

Pérez ha afirmat que “nosaltres, a diferència d´altres partits, no atiem la confrontació entre comunitats ni veiem conspiracions ocultes; ens alegrem si les altres Comunitats resolen els seus problemes”. “Cal recordar –ha afegit– que ha estat precisament Catalunya qui ha obert a Espanya el debat sobre la conveniència de revisar els models de finançament” .

Mas: incoherències i un punt de demagògia

Sobre la conferència d´ahir d´Artur Mas, el portaveu socialista ha dit que “estem d´acord que, en temps de crisi, s´ha d´aconseguir la màxima unitat dels partits, per més que aquesta no sempre sigui fàcil d´aconseguir amb el principal partit de l´oposició”. “Ara bé –ha indicat– a la conferència del senyor Mas hi vam veure incoherències i una certa demagògia” .

Segons Pérez, la proposta de Mas de reduir un 10 per cent els sous dels alts càrrecs, “no deixa de sorprendre venint del líder d´un partit que, mentre governava i malgrat les crisis, mai no havia plantejat mesures de contenció com aquestes” .

Estació de La Sagrera

Per altra banda, el portaveu socialista ha considerat “una bona notícia que el Ministeri de Foment estigui d´acord amb finançar l´estació de La Sagrera amb fons de la Disposició Addicional Tercera, tal i com demanava la Generalitat”.

“Celebrem aquesta predisposició del Govern Central de cara a una obra bàsica per a la xarxa d´infrastructures del nostre país i també volem destacar l´incansable paper que hi està jugant l´alcalde de Barcelona” , ha conclòs.