17.2.09

Si volguéssim un acord ràpid com els que feia Artur Mas ja el tindríem

El secretari d´organització del PSC assegura que “no hi ha acord perquè el govern català manté un exigència forta en aquesta qüestió”, a diferència del que passava amb els governs de CiU.

El secretari d´organització del PSC, José Zaragoza, ha assegurat, pel que fa a la negociació del nou sistema de finançament, que “si volguéssim un acord ràpid com els que feia Artur Mas, ja el tindríem”.

Segons Zaragoza, “el finançament s´està allargant perquè Catalunya no ha acceptat qualsevol acord”, i ha contraposat aquesta actitud negociadora amb la última negociació que van protagonitzar el Partit Popular i CiU, quan “el senyor Mas va negociar un intercanvi molt senzill: dos anys més de legislatura que li va donar el PP al Parlament de Catalunya a canvi d´acceptar la proposta de Zaplana”.

El dirigent socialista ha recordat que el fruït d´aquell acord, que CiU va vendre com el millor de la història, “s´ha demostrat nefast per a Catalunya”. Madrid, crisi d´un model.

El secretari d´organització del PSC ha fet aquestes declaracions en el decurs d´una entrevista al programa l´Oracle, de Catalunya Ràdio, on ha constatat que els reiterats escàndols al Partit Popular “posen en evidència la crisi d´un model, que a Madrid s´ha venut com el gran triunfo, i s´ha demostrat que tot allò és un gran fracàs, amb espies, corrupció, un desastre econòmic i de país”.

Zaragoza ha contraposat aquesta forma d´actuar amb “el model que nosaltres hem aplicat a Catalunya, que és més pausat i tranquil però que està donant sortida a iniciatives com la seu del Secretariat Permanent de la Unió per la Mediterrània, la compra d´Spanair per capital català i l´encarrilament de conflictes laborals com el de Nissan”. Un tribunal dividit José Zaragoza no ha volgut entrar a valorar les informacions sobre una hipotètica sentència restrictiva del Tribunal Constitucional a l´Estatut de Catalunya, però sí ha constatat que “el problema del tribunal és que està dividit, no és unànime, està fora de termini i està sesgat”. “És un tribunal ple de problemes que s´ha de renovar”, ha conclòs.