24.2.09

José Zaragoza destaca la "visió de l´Espanya plural" del futur ministre de Justícia i assegura que "l´avala la seva trajectòria personal"

El secretari d´Organització del PSC respecta la decisió de Mariano Fernández Bermejo i acull el nomenament de Caamaño com una "bona notícia".

El secretari d´organització del PSC, José Zaragoza, ha manifestat el seu respecte per la decisió de Mariano Fernández Bermejo de dimitir del seu càrrec de ministre de Justícia, que ha qualificat de "decisió personal" que és "comprensible". Tammateix, Zaragoza ha rebut com una "bona notícia" el nomenament del fins ara secretari d´Estat de relacions amb les Corts, Francisco Caamaño. El dirigent socialista ha assegurat que "a Caamaño l´avala la seva trajectòria personal", de la qual ha destacat la seva "visió de l´Espanya plural".

La trilogia de Mas

Pel que fa a la pròxima reunió per parlar sobre respostes a la crisi econòmica que han de celebrar el President de la Generalitat, José Montilla, i el cap de l´oposició, Artur Mas, José Zaragoza ha refermat la disposició dels socialistes de "seure´ns i parlar" i ha recordat, alhora, que el govern de Catalunya ha demostrat dues coses: "que té majoria per desenvolupar les seves polítiques i que té la capacitat de pacte i entesa que permet incloure els partits de l´oposició en els grans acords".

En aquest sentit, el secretari d´organització del PSC ha lamentat que el líder convergent vagi a la reunió amb el precedent del que anomenat la trilogia de Mas, en referència a la seva proposta de "fer el pont al sistema bancari, l´acomiadament lliure i abaixar els impostos". José Zaragoza ha expressat el seu desig que Artur Mas faci propostes solvents i no "ofertes boges en economia" i ha posat com a exemple de les polítiques de sensatesa i rigor del Govern català el fet que "Catalunya serà en el 2009 el país de la Unió Europea que més invertirà en infraestructures, arribant al 5´6 per cent del seu PIB".