19.2.09

Daniel Fernández: “Defensem els costums i les festes relacionats amb la cultura del foc”

El socialistes presenten una iniciativa al Congrés per tal que la transposició de la Directiva Europea sobre pirotècnia no afecti les manifestacions culturals.

El Grup Socialista ha presentat al Congrés dels Diputats una proposició no de llei per tal que la transposició de la Directiva Europea sobre la posada al mercat d´articles de pirotècnia “no afecti elements bàsics de la cultura popular”, com són a Catalunya La Patum, els correfocs o els diables. La iniciativa explica que festes tan tradicionals i populars com aquestes són “patrimoni de tots” i, per tant, “no s´hi ha de renunciar tant des del punt de vista turístic com cultural”.

El diputat del PSC i portaveu adjunt del Grup Socialista al Congrés, Daniel Fernández, ha estat l´encarregat de presentar aquesta iniciativa, que demostra que els socialistes “defensem els costums i les festes relacionats amb la cultura del foc que, en el cas de Catalunya formen part de les tradicions més arrelades a la nostra cultura” .

Fernández ha destacat que la iniciativa presentada pel Grup Socialista demana que “en el procés d´elaboració de la llei que adaptarà la normativa europea es tinguin en compte els interessos i les opinions de les comunitats autònomes, els ens locals i, sobretot, les entitats i les associacions culturals” relacionades amb aquestes celebracions.

La proposició no de llei també demana que en la transposició de la Directiva Europea que regula la pirotècnia s´incloguin mesures que permetin la continuïtat de les costums i les manifestacions culturals vinculats a la cultura del foc, a més d´instar el Govern per tal que s´estableixi una normativa específica per a les activitats culturals i festives que utilitzin la pirotècnia.