12.2.09

“Un govern ha de tenir la força i la intel•ligència de no deixar-se endur per les passions, sinó tenir paciència i negociar”

Zaragoza considera que l´important de la negociació del finançament “és que s´ha demostrat per primera vegada que el Govern de Catalunya té una posició ferma”

El secretari d´Organització del PSC, José Zaragoza, ha afirmat avui, en relació a la negociació del nou sistema de finançament, que “un govern ha de tenir la força i la intel·ligència de no deixar-se endur per les passions, sinó tenir paciència i negociar”. “L´estratègia que estem seguint és per no repetir el que va passar l´any 2001, la negociació s´està allargant per l´actitud del Govern de Catalunya de no acceptar un mal acord”, ha afegit.

Durant una entrevista al programa “El Món a RAC-1”, Zaragoza ha explicat que “l´important d´aquesta negociació és que s´ha demostrat per primera vegada que el Govern de Catalunya té una posició ferma, i això no havia passat mai”. “El 2001, el senyor Mas va acceptar un mal acord amb el senyor Zaplana que no contemplava ni mecanismes de revisió”, ha indicat el dirigent socialista, per qui “aquesta reforma del finançament li anirà bé a Espanya perquè Catalunya és el motor econòmic d´Espanya” .

En aquest sentit, Zaragoza ha contraposat l´estratègia negociadora del Govern amb la de CiU. “Passa una cosa molt curiosa: el senyor Tremosa diu que estava en contra de l´Estatut perquè no garantia el finançament i Mas en canvi creu que l´Estatut és la garantia del nou finançament” , ha dit.

Llei d´Educació: una reforma necessària Sobre la Llei d´Educació, el secretari d´Organització del PSC ha assegurat que “el sistema educatiu català necessita reformes i això és el que s´està fent; que la Llei és necessària ningú no ho discuteix”. “Un governant ha d´assumir els riscos de prendre decisions que no sempre agraden a tothom” , ha conclòs.

1 comentari:

EnriqueV ha dit...

Està clar que la negociació ha de arribar a un bon acord i els socialistes confiem que així serà però, pot ser de cara a l'opinió pública s'hauria de comunicar en que punt estem. Com sempre n'hi ha de veus que s'alzan diuen que el que hi passa es que Madrid no ofereix res i el PSC no pot fer res més que esperar. Quantes vegades hure escoltar allò de " clar ara ja no es parla del finançament ja no es important que curiós.." i després la retaila de frases clàsiques, no era més que fum ara interessa més les problemes del PP. Crec que hauríem de fer pedagogía d'aquest tema, pedagogía als militans per poder donar als companys, veins, ciutadans del nostre entorn, les explicacions de a on ens trobem i per que encara avui no podem signar un acord però, el pitjor es donar una imatge de que no es fa res només deixar que passi el temps i esperar que desde Madrid decideixen dir alguna cosa.