14.2.09

Catalunya avala les polítiques socials que impulsa el Govern de la Generalitat.

David Pérez destaca que la darrera enquesta del CEO consolida la figura del president Montilla

El portaveu adjunt del grup Socialistes-CpC al Parlament, David Pérez, ha afirmat avui que la darrera enquesta del Centre d´Estudis d´Opinió demostra que “la majoria de catalans aprova la gestió del Govern de la Generalitat i valora molt positivament la seva aposta per les polítiques per a les persones”.

En aquest sentit, ha subratllat que “el que més agrada als ciutadans són les polítiques socials que impulsa l'Executiu de José Montilla, i això constata que s´està treballant en la bona direcció per aconseguir sortir enfortits d´aquesta crisi”.

Pérez ha posat l´accent en què “malgrat l´empitjorament en economia i atur, la majoria de catalans destaquen la millora dels serveis socials i les infrastructures, una prova inequívoca que el Govern està complint en la seva tasca per millorar l´estat del benestar i per pal·liar els dèficits històrics d´aquest país”. El portaveu socialista també ha destacat els indicadors de sanitat, seguretat i transport públic, i l´estat de l´autogovern a Catalunya ja que a l´enquesta “s´hi reflecteix que els catalans han millorat la seva opinió sobre aquests aspectes, consolidant que el Govern ha sabut orientar bé les seves inversions”. “En definitiva –ha assenyalat Pérez– un 54,1 % dels enquestats aprova la gestió del Govern de la Generalitat de Catalunya” .

José Montilla referma el seu lideratge Entre els aspectes més ben valorats pels ciutadans dels dos anys de legislatura hi ha la figura del president Montilla. David Pérez considera que aquesta dada “referma el lideratge de José Montilla i revalida la confiança que hi dipositen els catalans per fer front als problemes del país” . En aquesta línia, Pérez ha destacat que, en resposta espontània, els ciutadans de Catalunya pensen que el president de la Generalitat “està entre el millor d´aquests dos anys de Govern”. “I també l´electorat de Convergència i Unió reconeix aquest lideratge de José Montilla” , ha afegit.

Aproven els ajuntaments Pel que fa a la confiança en les institucions, malgrat el suspens en l´administració de justícia, partits polítics i sindicats, Pérez ha ressaltat “la importància de l´aprovat que es dóna als ajuntaments, i per tant a les polítiques de proximitat, i al govern de la Generalitat” .