26.5.06

Espectacle a Pallejà.

Pallejà es un municipi amb una clara manca d’oferta d’entreteniment, l’abandonament històric dels governants de les iniciatives culturals i lúdiques, han generat una manca d’oferta per que les veïnes i veïns de Pallejà, puguin gaudir del seu lleure en actes públics.

Entitats amb iniciativa privada mantenen una limitada oferta, molt important tenint en compta la manca d’interès dels responsables municipals, i col·lectius com la Coral Pau Casals, el Grup Antic de Teatre, el Grup Local Xarxa, la Colla Gegantera, el Grup de Bastoners, el Grup de Dimonis, el Centre Cultural Andalús, i altres, mantenen viva amb el seu esforç una oferta cultural i d’entreteniment que necessita el suport de les institucions del municipi, i que realment no el rep.

En aquest darrer ple ha aparegut una clara competència, una oferta d’espectacle que podríem etiquetar com tràgic còmic, protagonitzat per l’equip de Govern Municipal, un espectacle digne de comprar entrades de llogar cadires.

L’actual equip de govern, integrat o potser desintegrat per Convergència i Unió, Esquerra Republicana i Partit per el Desenvolupament de Fontpineda, ens van obsequiar amb la representació dels seus egoismes, de la seva manca de sentit municipal, demostrant que el que interessa a aquests partits son les prioritat individuals i no el conjunt de la població.

PDF, presenta una moció sol·licitant l’aprovació del Pla de Millora Urbana del Barri de Fontpineda, recordant i exigint el compliment dels acords del pacte de legislatura, CIU intenta sortir dels tràngol amb un discurs incoherent, ERC demana que es possessionin els grups de l’oposició, com si aquest pacte fos amb nosaltres i no amb ells.

Les veïnes i veïns de Pallejà que ahir van poder assistir al Ple Municipal, descobriran un espectacle teatral, patètic i mancat de sentit, això senyors son disputes de llit, i les tenen que solucionar en l’àmbit del seu dormitori, en el mateix que dormen les necessitats de Pallejà, en el mateix que es reparteixen els recursos públics amb uns bons sous.

No explicaré el final d’aquesta comèdia tràgica, donat que encara no esta escrita, el que esta clar es que passi el que passi, les veïnes i veïns de Pallejà escriuran el final d’aquest espectacle d’aquí un any, amb la celebració de les eleccions municipals del dia 27 de Maig de 2007, mentrestant, recomano que assistiu als Plens Municipals, donat que son un gran espectacle, patètic pro a la fi espectacle, i una bona opció d’entreteniment.

El capítol d’ahir va acabar amb un compromís de CIU i ERC d’aprovar el projecte del PDF, sempre que es parli en privat, sense testimonis, no fos cas que algú descobrís quins son els veritables interessos d’aquests senyor, d’ells no de Pallejà.

Aquest equip de Govern fa bo aquella frase d’en Groucho Marx:

La política és l'art de cercar problemes, trobar-los, fer un diagnòstic fals i aplicar-ne després els remeis equivocats.