9.5.06

Volem l’Estatut.


Davant de tota aquesta saturació d’informacions referents a les opinions del diferents partits polítics vers l’Estatut, voldria trametre unes senzilles reflexions.

Les companyes i companys Socialistes de Pallejà no ens podem equivocar, aquest es un bon Estatut, aquest es un Estatut que millora molts aspectes de l’Estatut actual i per tant es necessari per a les Catalanes i Catalans que la seva aprovació sigui clara i decidida. No podem donar aire a les consignes del Partit Popular, que tenen com única intenció desgastar al Govern Socialista i a l’autogovern de Catalunya.

Moltes vegades hem utilitzat l’exemple del Viatge a Itaca, en aquest cas lo important potser el viatge, no el destí del mateix, pro amb certs matisos.

Aquest nou Estatut millora de manera considerable el finançament de Catalunya, aquesta millora tindrà un efecte clar en les nostres escoles, hospitals, serveis públics, seguretat ciutadana, en definitiva, en tots aquests aspectes que aconseguiran que el nostre país sigui millor.

Un millor país per a les ciutadanes i ciutadans, per els infants, per la gents grans, en definitiva per a totes i tots.

També reconeix la Nacionalitat de Catalunya i millora de manera clara la nostre capacitat de decisió, de decidir el que volem per el nostre País i per els nostres conciutadans.

El plantejament negatiu d’Esquerra Republicana no te res a veure amb l’Estatut, el plantejament d’Esquerra respon a lluites internes en el seu partit, a la seva manca de capacitat política i a la dificultat que tenen alguns partit de pensar amb la perspectiva dels ciutadans i no en clau electoral.

El nostre rival en aquest referèndum es el NO, en clara referència amb la postura del PP i els seus atacs a Catalunya i als Catalans, en clau electoral pensen que agredint la nostre capacitat de decidir guanyaran volt a la resta de l’Estat, el que tindrien de saber es que prescindint de Catalunya i de les Catalanes i Catalans el model d’Estat no funciona, si existeix algun perill de que el model d’Estat Espanyol es posi en qüestió, la estan generant ells.

El 18 de Juny no ens podem quedar a casa, hem de votar l’Estatut, hem de votar amb alegria, nosaltres podem decidir i hem de decidir el millor per a tots, per el nostre futur i per el nostre País.

Com cantava en Lluis Llach, “el meu país es tan petit”, pot ser territorialment es un país petit, pro les seves ciutadanes i ciutadans son molt grans, i sabem el que volem, i volem un nou Estatut, millor, més just i que serveixi d’eina perquè el nostre país segueixi creixent. Volem l’Estatut i el volem amb orgull.