25.5.06

l'Estatut i el PP.


En els darrers mesos, el Partit Popular ha dit que el projecte de Nou Estatut de Catalunya, es dolent per Espanya, arribant a dir que la seva redacció estava tutelada per ETA, despreciant la capacitat d’opinar de les ciutadanes i ciutadans de Catalunya, dins del entorn de la Constitució Espanyola.

Aquests defensors nou vinguts en la defensa de la constitució, demostres una clara incoherència. El PP no va votar la Constitució, ja en aquells tems estaven en contra del model autonòmic. En els foscos anys de govern de l’inqualificable Aznar, el govern del Partit Popular, va forçar la interpretació de la constitució en els seus interessos arribant a prendre decisions clarament inconstitucionals, amb l’únic suport d’un poder judicial en el que alguns membres instal·lats en una visió absolutament tancada i casposa.

La meva modesta opinió es que el PP no respecta la capacitat de decisió dels ciutadans dins del entorn democràtic establert, i això els inhabilita per qualsevol opció de govern.

Pensem que si Catalunya es Espanya com ells recorden constantment, el millor per Catalunya es també el millor per Espanya, per una Espanya diversa, solidaria, justa i moderna i no oblidem que aquest model de l’Estat de les Autonomies ha contribuït de manera clara ha convertir aquest país en un Estat avançat dins de l’entorn internacional.

Per tant que no ens enganyin, que no limitin la capacitat de decisió de les Catalanes i Catalans i pensem que si Catalunya te més recursos, i lògicament funciona millor com a país, la seva prosperitat també es bona per el conjunt de l’Estat.

El dia 18 de Juny, hem de votar amb claredat, amb alegria, i sent conscients de que aquesta millora de l’Estatut de Catalunya, tindrà un gran efecte positiu en el conjunt del País.