8.9.09

Al costat dels qui més pateixen.

Malgrat totes les previsions diuen que el pitjor de la crisi ja ha passat, això no es fàcil de fer entendre a tots aquells que han vist com perdien el seu lloc de treball. Tant l’economia catalana com l’espanyola estan encara en una situació molt precària i això influeix en les dificultats dels aturats per reincorporar-se al mercat de treball. Per aquest motiu, la Generalitat i el Govern de l’Estat tenen molt clar que les ajudes per a aquells que més estan patint la crisi són del tot indispensables.

Així ho expressava el president de la Generalitat i primer secretari del PSC, José Montilla, quan analitzava l’inici del curs polític: la lluita contra la crisi és la principal prioritat. “No hi ha repte més exigent per al nostre país, avui, que el de la superació de les dificultats econòmiques i socials derivades de la crisi, per part de tots aquells qui la pateixen i del conjunt de la societat catalana” deia Montilla, qui explicava que per aquest motiu l’Executiu ha decidit executar tres noves mesures que van precisament dirigides a fer front a la difícil situació econòmica. Es tracta de l’ampliació de les beques-menjador, accelerar l’Acord per l’Ocupació Juvenil i la constitució de garanties per les empreses constructores que treballen per a les empreses públiques que depenen de la Generalitat.

“El que preocupa i ocupa al Govern i al seu president serà essencialment i prioritàriament combatre i superar la crisi econòmica amb totes les eines de què disposem, contribuir a la reactivació de la nostra economia i que el nostre sistema productiu vagi evolucionant cap a un canvi de model en el qual portem temps treballant” deia Montilla, qui expressava el desig del Govern de treure Catalunya de la crisi sense trencar la cohesió social.

De la mateixa manera s’expressava Miquel Iceta, qui refusava reformes com les que proposava la CEOE d’abaratir l’acomiadament. “Cada cop que sento la paraula reforma estructural em poso a tremolar, perquè normalment és retallar els drets dels treballadors, i que als qui ara els hi va bé, encara els hi vagi millor” deia el viceprimer secretari i portaveu del PSC, qui també defensa les mesures aprovades des de l’Executiu central. “Aquest Govern està al costat dels que més pateixen” i que per això “necessita gastar més”, deia Iceta, qui refusava també les crítiques al Govern Zapatero. “La línia de fons del Govern és molt clara, però la crisi és molt profunda”.