23.6.09

L’únic front comú és el de CiU i PP per rebentar l’acord de finançament.


El secretari d’Organització i Finances del PSC, José Zaragoza, ha denunciat avui que “l’únic front comú és el de CiU i PP per rebentar l’acord de finançament”.

En aquest sentit, ha lamentat que els dos partits de la dreta només posin “pals a les rodes” a les propostes del Govern en la negociació del sistema de finançament i es dediquin a “fer una ofensiva per pressionar el Govern d’Espanya en contra de Catalunya”.

Segons Zaragoza, “CiU ja va decidir que no donaria suport al Govern”, fos quin fos el resultat del finançament i “no s’està de fer electoralisme del més descarnat”, ha afegit. “En el fons, CiU i PP del que tenen por és que s’aconsegueixi el millor sistema de finançament”, ha sentenciat el líder dels socialistes catalans.

José Zaragoza ha fet aquestes declaracions en un contacte informatiu amb els mitjans de comunicació, on li ha retret al cap de l’oposició, Artur Mas, la seva onzena xifra, 5.000 milions d’euros, a la vegada que li ha reclamat que es posi d’acord amb el seu soci, Josep Antoni Duran i Lleida, que afirmava ahir que el que compta és el model.

“Dels senyors de CiU i PP no acceptem cap lliçó”, ha explicat Zaragoza, “perquè CiU ja ha donat massa xifres diferents i això demostra la precisió i el rigor amb què es prenen els problemes de Catalunya”. En aquesta mateixa línia ha parlat del paper del PPC, que per Zaragoza “fa una estratègia d’acompanyament contradictori en contra de la negociació”.

Intencions, no realitats

El dirigent socialista també ha volgut deixar clar avui “la manca de credibilitat” dels principals partits de l’oposició, que “han construït un debat sobre intencions i no sobre realitats”, ha dit.
“Els hi reclamem sensatesa i responsabilitat pel país, i que no siguin mentiders”, ha indicat Zaragoza, en referència a les tres vegades que han anunciat que ja hi havia un acord pactat entre els governs català i espanyol.

“Tota l’acció que fan és jutjar intencions, perquè nosaltres tenim la fermesa que no van tenir ells i per això necessiten fer fracasar la negociació: per això no podem deixar-la una altra vegada en mans de CiU i PP perquè anirien, un altre cop, en contra dels interessos de Catalunya”, ha conclòs.

ATENCIÓ: Adjuntem un quadre dels resultats reals del model pactat per CiU i PP l'any 2001, segons les dades de la liquidació del Ministeri d'Economia. I una infografia amb un informe elaborat per l'Institut d'Estudis Fiscals que conclou que Madrid i València van ser les principals beneficiades de l'esforç solidari d'altres comunitats, com per exemple, Catalunya, que va quedar per sota de la mitjana.