27.10.06

Montilla: "El vot socialista és l'únic que assegura la derrota de CiU"


















El candidat fa una crida als votants d'esquerres perquè votin PSC "com a garantia de Govern d'esquerres" i als convergents disgustats amb la forma de fer política d'Artur Mas.

El candidat del PSC a la presidència de la Generalitat, José Montilla, ha assegurat aquest matí que “el vot socialista és l´únic que assegura la derrota de CiU”. Durant un esmorzar – col·loqui organitzat per Nueva Economía Fórum a Barcelona, Montilla ha fet una crida “als votants d´esquerres” perquè votin PSC “com a garantia d´un Govern d´esquerres” i també als votants de CiU que no els agrada la forma de fer política d´Artur Mas, que “està molt lluny de la forma de fer de la gent del país".

Segons el candidat, només els socialistes catalans asseguren “fer una política diferent” i ha demanat la seva confiança “com a garantia d´un Govern que fa país, d´un Govern sòlid i d´un Govern amb seny” . Durant la seva intervenció, José Montilla també ha descartat un pacte amb CiU després de les eleccions, ja que aquesta mena d´aliances es donen en situacions “d´emergència o quan no hi ha una altra sortida”. “No crec que la situació de Catalunya sigui ni l´una ni l´altra” , ha afegit.

El candidat també ha explicat que “la meva aspiració no és reeditar el tripartit” perquè la situació ha canviat respecte el 2003, “quan Aznar governava amb majoria absoluta” i a Catalunya tres formacions polítiques treballaven “per millorar l´autogovern”. Montilla ha dit ben clar que ara les prioritats “són altres”, com posar l´Estatut “al servei de la gent” .