11.12.09

Això no es treballar per la pau.



He sentit una gran vergonya per el discurs del President Obama, potser no per el seu discurs, totalment previsible, pro si per el fet de que un premi que procura tenir cert prestigi com els Nobels i que teòricament pretengui donar reconeixement a les persones que treballen per la pau, pugui raonar amb una persona que justifica la utilització de la força.


Aquest es un argument corrupte per si mateix, quin país pot utilitzar la força per defensar els seus interessos? L’Exèrcit Nord-americà garanteix la pau i la llibertat?


Es nomes el més fort, el que pot imposar el seu criteri per la força, jo penso que la utilització de la força no esta mai justificada i evidentment encara es més terrible quant el que defensa aquesta imposició de criteris, es els interessos econòmics.


Podem assistir a massacres a països totalitaris, pro cap exercit actuarà de manera decidida per defensar els dèbils, a no ser que aquell país tingui recursos naturals per robar. Poden assistir a govern injustos, que assassinen als seus ciutadans, que imposen regiments totalitaris, mai trobarem a Estat Units defensant la democràcia, potser els trobarem amb politiques de silenci informatiu, per no ofendre a la dictadura que dirigeix aquell país, no fos cas de que no els compressin productes o blat de moro.


En fi, que hem sembla tot un despropòsit, si Obama es un defensor de la pau, estem arreglats, fins que les dones i els homes no deixem de banda aquesta demagògia del mal menor, no acabarem amb les injustícies. Hem de posar en qüestió totes les coses, ja esta ve de tenir por al canvi, hem de progressar com societat.


Potser altres presidents han estat pitjors, pro evidentment això no es treballar per la pau.