9.7.09

L’acord Mas-Aznar de 2001 és històric per ridícul i definitiu pel mal que ha causat a Catalunya.


La vicepresidenta del PSC i presidenta del grup parlamentari socialistes-CpC, Manuela de Madre, ha assegurat, en relació a la negociació del nou sistema de finançament, que la xifra que l’any 2001 van pactar José Maria Aznar i Artur Mas va ser històrica i definitiva: “històrica per ridícula i definitiva pel mal major” que va causar a Catalunya, condemnant-la a no tenir mecanismes de revisió en funció de l’augment de la població.


Segons Manuela de Madre, aquell pacte es va produir “en una època en què s’entenien perfectament el nacionalisme català i el nacionalisme espanyol més bel•ligerant”. En aquest sentit, De Madre ha afirmat que “no ens donarà lliçons qui va pactar una cosa tan negativa” i qui “només té interès en canviar el govern a Catalunya i, si pot, també a Espanya”.


Manuela de Madre ha fet aquestes declaracions durant una entrevista al programa Protagonistas, a Punto Radio, on ha lamentat que, en un tema tan transcendental com el finançament, “CiU no fa costat al govern i ha donat 11 xifres diferents en un any”.


“Ens hagués agradat que CiU hagués estat més al costat del govern perquè la veu catalana hagués tingut una bona posició”, ha afegit.


Finalment, De Madre ha manifestat que “estic d’acord amb el senyor Duran i Lleida en que necessitaríem treballar junts en qüestions fonamentals” en lloc d’afirmar, com ha fet Artur Mas de forma reiterada, que ja s’ha pactat un mal acord.