26.1.09

Queda clar qui mana a CIU.

El secretari d´organització del PSC assegura que, arran de les negociacions sobre finançament, “per primera vegada el govern de l´Estat” està pendent sobre què es decideix a Catalunya.

El secretari d´organització i finances del PSC, José Zaragoza, ha volgut manifestar avui que “el que queda clar és qui mana a CiU, Felip Puig, que es va mostrar partidari de votar en contra de la Constitució Europea”. “Artur Mas volia votar sí a la Constitució Europea i no trobava suports en el Congrés extraordiari que Convergència va celebrar per aquesta qüestió, i Jordi Pujol el va rescatar”, ha explicat Zaragoza. “Puig ara s´ha cobrat la peça i ha presentat un candidat en contra de la Constitució”, ha dit en referència a la designació de Ramon Tremosa com a candidat a les eleccions europees.

Zaragoza ha fet aquestes declaracions en el transcurs d´una entrevista a Catalunya Informació, on s´ha mostrat convençut que “CiU s´està radicalitzant”. Segons el líder socialista, “la Convergència de Mas no té res a veure amb la de Pujol, ja que ell no hagués acceptat mai un candidat contra Europa”. En aquest sentit, el secretari d´organització ha destacat que “Tremosa és un mal candidat” pels interessos dels catalans.

Catalunya en el punt de mira.

José Zaragoza ha afirmat també que, arran de les negociacions sobre finançament, “per primera vegada el govern de l´Estat” està pendent sobre què es decideix a Catalunya.

El dirigent socialista s'ha mostrat satisfet dels “avenços positius” en l´últim text que ha presentat el ministre d´Economia, Pedro Solbes, i ha constatat que “no té res a veure amb les propostes inicials”, ja que té en compte el 1.3000.000 catalans que el “nefast” model actual obvia i ha conclòs que “no acceptarem un mal acord” .