14.1.09

No a la guerra.



“Cal aturar de manera immediata els atacs d´Israel a Gaza i retornar a la treva”. Aquesta hauria de ser la situació de partida que planteja la secretària de Política Europea i Internacional del PSC i diputada al Parlament Europeu, Maria Badia, per tal de poder obrir de manera immediata els corredors d´ajuda humanitària i atendre les necessitats urgents de la població civil.

Per Maria Badia, “si la decisió de Hamàs de trencar la treva responia a l´incompliment d´Israel de reobrir progressivament les fronteres de la Franja de Gaza, la solució no vindrà amb el llançament de coets contra població civil israeliana, sinó que calia i cal –emfatitza Badia- seguir negociant amb la mediació de la comunitat internacional".

El Grup Socialista al Parlament Europeu insta Israel a complir les seves obligacions d'acord amb el Dret Internacional i Humanitari, i fa una crida a Hamàs per a què posi fi als seus atacs i assumeixi les seves responsabilitats comprometent-se a un procés de recuperació del diàleg entre els propis palestins.

“Entrar en aquesta dinàmica de violència, d'acció i reacció, entre Israel i Hamàs, no condueix a cap sortida i sols alimenta i consolida les posicions més radicals de cadascuna de les parts en conflicte” , segons ha dit la secretària de Política Europea i Internacional del PSC, en línea amb el comunicat emès per la Comissió Executiva dels socialistes catalans a l´inici d´aquest conflicte.

Una vegada més, queda palès que no hi haurà una solució militar al conflicte entre Israel i Palestina.

Així, cal fomentar el diàleg entre tots els actors regionals del Pròxim Orient i, en aquest sentit, la Unió ha d'utilitzar contundentment la seva capacitat mediadora, davant d'uns Estats Units que, amb Obama al capdavant, poden pressionar especialment Israel perquè accepti la declaració del Consell de Seguretat de les Nacions Unides.