23.12.08

CIU i el PP fan pinça contra Catalunya.

José Zaragoza afirma que “si Mas i Arenas volen enfrontar Catalunya i Andalusia, el president Montilla no ho permetrà”

El secretari d´Organització del PSC, José Zaragoza, ha afirmat avui que CiU i PP “fan la pinça contra Catalunya; uns diuen que Andalusia s´ho emporta tot i els altres, que només les engrunes”. “Si Mas i Arenas volen enfrontar Catalunya i Andalusia, el president Montilla no ho permetrà”, ha dit.

“Mentre CiU critica que han passat dos anys de negociació del nou sistema de finançament -ha afegit Zaragoza-, nosaltres parlem de 23 anys de mal govern”. “El finançament que tenim ara és el del senyor Mas i el PP, són ells que ens han portat a aquest finançament Mas nefast per Catalunya; és un mal sistema que van acordar ells i ara critiquen que el Govern intenti arreglar-ho” , ha explicat.

Segons Zaragoza, el PP “intenta enfrontar les comunitats autònomes amb declaracions absolutament impresentables del senyor Arenas”. “No ens ha preocupar el que opinen els altres, sinó el que Catalunya aconsegueix; això és la bilateralitat”, ha assegurat Zaragoza, per qui “no entrarem en una dinàmica de confrontació perquè aquesta dinàmica no és la nostra; nosaltres volem defensar els interessos de Catalunya” , ha indicat.

D´altra banda, en declaracions al programa “El dia a la COM” de Com Ràdio, Zaragoza ha considerat que “estem demostrant una exigència que no havia tingut mai cap Govern de Catalunya”. “És el primer Govern –ha dit– que està plantejant una negociació fins al final perquè Catalunya necessita un bon sistema de finançament i no acceptarem un mal acord”. “El president Montilla i el conseller castells estan demostrant que negocien bé” , ha afegit.