2.4.07

NOTA INFORMATIVA

NOTA INFORMATIVA
A LES TREBALLADORES I TREBALLADORS DE L’AJUNTAMENT DE PALLEJÀ

Com ja sabreu el Ple celebrat el 28 de març va aprovar la proposta de valoració de llocs de treball i el seu finançament, a través del Romanent líquid de tresoreria, acord al que des del PSC no hem donat suport.

Des del Partit Socialista hem posat tots els mitjans necessaris per donar suport a una proposta de pressupost per al 2007 que hagués permès acomplir amb tots el compromisos adquirits pel ple de l’Ajuntament amb els treballadors i treballadores de regularitzar les diferències salarials i de categories que s’han anat acumulant al llarg d’aquest darrers governs municipals presidits per CIU.

El nostre únic interès ha estat poder donar per finalitzat un procés que està provocant greus diferències en el conjunt de les treballadores i treballadors municipals i el més greu, enfrontaments personals.

Malauradament la falta de concreció en alguns aspectes i la falta de serietat en la presa de decisions per part de l’Alcalde, ha fet que aquest acord no tires endavant.

Aquesta comunicació es per a explicar-vos de primera ma la nostra postura, per tal que no es manipuli la decisió del nostre grup municipal. Les raons que han provocat el nostre vot en contra són:

El nostre vot en contra no es un vot en contra de vosaltres. Des del PSC reconeixem la important tasca que desenvolupeu dintre del vostre lloc de treball, i es per aquest mateix motiu que hem considerat que calia fer un últim esforç per sumar a totes aquelles persones, o col·lectius de treballadors que han quedat fora de l’acord.

La proposta de valoració de llocs de treball és l’eina bàsica que fixa les retribucions i categories laborals dels treballadors i treballadores de l’Ajuntament i per tant, no es pot aprovar si hi ha un col·lectiu, prou important, que no la subscrit, en aquest cas, els funcionaris.

Encara que s’aprovà la proposta de valoració de llocs de treball no es podrà fer efectiva la part corresponent a l’exercici 2007 ja que el pressupost d’enguany no s’ aprovat i per tant l’existent és prorrogat del 2006 i, segons la legislació vigent, no es poden donar noves despeses.

Per salvar aquesta situació des del PSC vàrem intentar tancar una proposta de pressupost per 2007 que no va arribar a aprovar-se per l’actitud de l’actual Alcalde, més preocupat pel altres qüestions que pel benestar dels que desenvolupeu la vostre tasca a l’Ajuntament.


Des del PSC estem plenament convençuts que molt aviat es produirà un canvi, una nova sensibilitat cap als professionals d’aquest Ajuntament i un treball colze a colze amb tots vosaltres.

Les dades que tenim a l’abast així ho confirmen. La ciutadania de Pallejà vol un canvi, més del 75 % dels veïns i veïnes de Pallejà així ho valoren i actualment CIU es la 4a força en suport ciutadà després del PSC, EP i PDF.

Tal i com marca el Decret 214/1990 que aprova el Reglament del personal al servei de les entitats locals, l’Ajuntament haurà de sotmetre aquesta decisió a informació pública per un període de quinze dies a comptar de l’endemà de la publicació del corresponent anunci en el Butlletí Oficial de la Província de Barcelona, període durant el que es podrà examinar i formular les reclamacions i al·legacions que es considerin adients.

Des del PSC convidem a aquelles persones o col·lectius que considereu injusta aquesta valoració, a fer ús del dret de reclamació i des del nostre partit vetllarem per que siguin ateses les vostres reclamacions.

Mentrestant, restem a la vostre disposició per qualsevol comentari o consulta que considereu oportú realitzar.

Rebeu una cordial salutació.
Francesc Garcia i Guinart