27.4.07

Felip Puig, un llast per a CiU.


Editorial de El Periódico de Catalunya del 27 d’abril de 2007.

El portaveu de CiU al Parlament, Felip Puig, va creuar ahir una barrera que el desacredita com a polític democrà- tic. Puig va desqualificar a Ràdio 4 l'enquesta realitzada per a EL PERIÓDICO pel Gabinet d'Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP) i la va titllar de propaganda dels socialistes. Es tracta d'un fet molt greu perquè, en primer lloc, danya sense cap dada objectiva l'honorabilitat d'una empresa privada acreditada des de fa anys en el sector dels estudis d'opinió, així com un diari que des de fa gairebé tres dècades posa la seva credibilitat en mans dels lectors. Fa anys que Puig intenta importar a Catalunya un estil de fer política basat en la crispació i amb una tècnica consistent, com en les menyspreables tertúlies ultres, en la insídia.

No deixa de sorprendre que les opinions del polític convergent es produeixin a propòsit d'una enquesta que assenyala als titulars de la primera pàgina i de la segona que CiU "continua per davant" i que "es manté al capdavant" en intenció de vot. Un atac com el de Puig, davant un sondeig que en línies generals és favorable a CiU, només es pot deure a la intenció de buscar un enemic extern per salvar el seu cada vegada més penós paper dins de la coalició convergent.

Faria bé l'actual líder de CiU, Artur Mas, de prendre nota que personatges com Puig, decididament negats per a les pràctiques democràtiques, no són més que un llast per a una coalició que té un paper de primeríssim pla en la política catalana, com sempre li reconeixerem en aquest diari. Personatges que mostren una frivolitat tan gran a l'hora d'analitzar les notícies de premsa no són dignes de representar aquesta coalició al Parlament.