1.9.06

La Generalitat i el Ministeri de Medi Ambient signaran un conveni per la recuperació i millora del riu Llobregat i del seu delta




















Es pretén facilitar la recuperació de les funcions del riu de corredor biològic i d'eix natural vertebrador de la comarca del Baix Llobregat.

El Govern català signarà un conveni de col·laboració amb el Ministeri de Medi Ambient per dur a terme diverses actuacions de millora i regeneració ambiental del riu Llobregat i del seu delta.

D'aquesta manera, es pretén facilitar la recuperació de les funcions del riu de corredor biològic i d'eix natural vertebrador de la comarca del Baix Llobregat. Segons aquest conveni, el Departament de Medi Ambient i Habitatge executarà les obres d'adequació i recuperació del riu i del delta.

Per tal de garantir el correcte desenvolupament d'aquest conveni, es constituirà una Comissió Mixta de Seguiment integrada per dos vocals del Ministeri de Medi Ambient, dos del Departament de Medi Ambient i Habitatge, un representant de l'Agència Catalana de l'Aigua i un representant de la Delegació del Govern a Catalunya.

El Delta del riu Llobregat és un espai amb zones de gran interès natural protegides, com les Reserves Naturals de la Ricarda-ca l'Arana i el Remolar-Filipines, la platja del Prat i el paratge dels Reguerons. Tots ells catalogats com a Zona de Protecció per les Aus i incloses en la Xarxa Natura 2000.