28.9.06

L'espionatge dels EUA exclou ETA de l'11-M












• Rubalcaba esgrimeix un informe de 16 agències que ratifica l'autoria islamista.

LUZ SANCHIS. MADRID.

El ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, va esgrimir ahir un informe elaborat per 16 serveis d'intel.ligència dels Estats Units en què s'exclou la participació d'ETA en l'atemptat de l'11 de març i s'assenyala que la matança va ser obra de terroristes d'origen jihadista.

Rubalcaba també va assegurar que la Comissaria General d'Informació no disposa de cap informe amb elements objectius que relacioni el terrorisme islamista i l'etarra i que la insistència del PP en aquest punt no busca saber la veritat sinó justificar les seves "mentides entre l'11 i el 14 de març".

El document que va brandar el titular d'Interior com a resposta al diputat popular Jaime Ignacio del Burgo va ser desclassificat recentment pel Govern de George Bush i s'hi admet que la guerra de l'Iraq ha provocat un increment dels movimentsterroristes d'origen jihadista "que veuen a Europa un focus important on atacar interessos occidentals".

Com a exemple, se citen els atemptats de Madrid i el que va tenir lloc a Londres l'any passat. Així mateix, Rubalcaba es va referir a un document remès per la Unitat Central d'Intel.ligència de la Policia en el qual es nega l'existència de documents que relacionin ETA amb els islamistes.

"MANTENIR LA FALSEDAT"El ministre socialista va tornar a posar de manifest la soledat dels conservadors a "mantenir la falsedat" i va recordar que l'opinió de la policia és compartida per la resta de grups parlamentaris, els serveis d'intel.ligència espanyols i europeus, la fiscalia i el jutge instructor.El diputat del Partit Popular també va insistir en el fet que l'Audiència Nacional hagi remès als jutjats d'instrucció de Madrid un informe de la policia per comprovar si ha estat alterat.

El text, elaborat per tres pèrits, apuntava una possible relació entre etarres i islamistes a partir de la troballa d'àcid bòric a casa d'un imputat en l'11-M i en un pis franc d'ETA, amb tres anys de diferència.