16.1.12

La taxa de recollida d’escombreries a Pallejà no es justa.




Per moltes raons el PSC de Pallejà estem en contra de l’aplicació de la taxa d’escombreries al nostre municipi, les veïnes i veïns de Pallejà ja suporten prous impostos per els serveis que reben.

També, perquè l’aplicació d’aquesta taxa no respon a la necessitat de finançar el servei, servirà per pagar els deutes de la mala gestió dels darrers anys, el pla de sanejament no preveia la seva aplicació si es superaven els ingressos previstos i així a estat gracies al import d’obres de Ciments Molins en més de 800.000 Euros, per 600.000 de la taxa d’escombreries.

Igualment estaríem en contra de l’aplicació de la taxa, pro encara més perquè la seva aplicació es injusta, no respon al cost de servei, respon a una distribució d’un varem basat en l’IBI, que penalitza al nucli urbà i beneficia a Fontpineda on la prestació del servei es molt més cara.

No es pot aplicar el mateix varem per un habitatge que visqui una persona o que visquin sis i encara més greu, no es pot aplicar el mateix varem a Fontpineda que al nucli urbà.

Als municipis que s’aplica aquesta taxa, es repercuteix el cost del servei i no es el mateix prestar el servei en el nucli urbà que en una urbanització. Es injust que les veïnes i veïns del nucli urbà paguin una part del que costa recollir les escombraries a Fontpineda, es injust que paguin el que costa el pacte de govern de CIU, PDF i JA. Seguim pagant els de sempre i segueixen cobrant els de tota la vida.