3.8.09

Zaragoza assegura que el PP és l’únic interessat en una sentència del TC sobre l’Estatut per “passar pàgina i plantejar-se pactes amb CiU”


El secretari d’Organització del PSC, José Zaragoza, ha declarat avui que “Artur Mas va decidir fa molt de temps el seu no al nou model de finançament per pura estratègia electoral”. En una entrevista al programa El món a RAC 1 el dirigent socialista s’ha mostrat convençut que “tothom sap que si aquest acord, enlloc de signar-lo el president Montilla, l’hagués tancat Mas, seria històric”.

Zaragoza ha emplaçat al dirigent nacionalista a aclarir-se, ja que “si el candidat Tremosa va dir ben clar que l’Estatut no garanteix el rendiment econòmic del finançament no entenc com és que Mas va posar com a condició una xifra. O Tremosa menteix o Mas menteix, però està clar que els dos no diuen la veritat”, ha explicat. Preguntat sobre una eventual sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut, el secretari d’Organització dels socialistes catalans s’ha mostrat convençut de la “plena constitucionalitat” del text, motiu pel qual “va rebre el suport de tots els socialistes al Congrés”. “A l’únic que l’interessa una ràpida sentència i una mala sentència és al Partido Popular”, ha afegit Zaragoza, “per passar pàgina i plantejar-se pactes amb CiU”. “Encara que el Tribunal no toqui res substancial, el PP dirà que els dóna la raó, podran passar pàgina, plantejar-se un element positiu i buscar aliances. Aquesta és l’estratègia del senyor Rajoy”, ha conclòs.