9.9.08

L'èxit és possible.

José Montilla adverteix que de cap manera permetrà “el triomf de qui vol el fracàs de la negociació del finançament per justificar que Catalunya no té sentit ni futur unida a la resta d´Espanya”

El president de la Generalitat i primer secretari del PSC, José Montilla, s´ha mostrat convençut avui que “l´èxit és possible” en la negociació del nou model de finançament per Catalunya i que s´aconseguirà “un bon acord que millori el benestar dels catalans”.

Durant la seva intervenció durant la primera jornada de treball dels diputats i diputades del grup Socialistes-CpC al Montseny, Montilla ha argumentat que hi haurà un bon resultat final en aquest debat perquè “tenim raons per demanar-ho i raons per convèncer”. “Aquesta és la vostra tasca”, ha dit als membres del grup: “ davant les desqualificacions o les provocacions, no hem de distreure´ns” i ha afegit “ambició i determinació, tota, alarmisme i pessimisme, cap ni un”.

El líder dels socialistes catalans també ha advertit que de cap manera es permetrà “el triomf de qui vol el fracàs de la negociació per justificar que Catalunya no té sentit ni futur unida a la resta d´Espanya” i ha recordat que “els ciutadans de Catalunya necessiten més recursos per veure garantit el seu benestar”, precisament pel moment econòmic; “més recursos, a més, en un moment de crisi econòmica”, ha afegit. “Ara, en moments de dificultat com aquest, és quan la gent espera el millor d´un Govern i nosaltres serem responsables i ambiciosos alhora. Estem obligats a ser-ho”, ha assegurat.

Montilla ha emplaçat els diputat socialistes a “transmetre aquest optimisme i que sigueu portaveus dels avenços que hem aconseguit durant aquests anys de Governs de progrés”, uns avenços que ha il•lustrat amb nombroses dades sobre l´increment del Pressupost per portar a terme polítiques d´Habitatge, Educació o Seguretat, entre alguns dels exemples que ha citat. “Ara no és moment d´aturar-se, tot el contrari. Ara és moment de consolidar i augmentar la Catalunya del benestar i de la justícia social, i així ho farem”, ha conclòs.