10.9.08

Negociar amb lleialtat.

El president Montilla assegura que cal negociar el finançament amb lleialtat, aportant raons, sense perjudicar ningú i mantenint la unitat catalana.

· Destaca que durant la negociació cal comptar amb el màxim suport de la societat catalana a través de les seves institucions.

· Considera que s’haurà de treballar amb “més rigor que mai i amb molta austeritat” i alerta que “tothom haurà d’ajustar les seves expectatives”

· Assenyala que el to greu de les seves paraules “no s’ha d’interpretar com a senyal de pessimisme” i es mostra confiat que “Catalunya superarà positivament aquesta etapa”

El president de la Generalitat, José Montilla, ha assegurat avui que el Govern sap “què és el que ha de fer” en la negociació del nou sistema de finançament. En aquest sentit, el cap de l’Executiu ha subratllat que “negociarem tant i tant de temps com calgui, fins arribar a un bon acord.

Actuant amb lleialtat. Aportant raons, arguments i propostes, mai desqualificacions. Sense cap intenció de perjudicar ningú. Procurant mantenir la unitat com a expressió de la raó i la força que ens assisteixen. Comptant amb el màxim suport de la societat catalana, a través de les seves institucions polítiques, socials, econòmiques i administratives”.

Durant l’acte de la Comissió municipalista per reclamar un nou model de finançament autonòmic i municipal, el cap de l’Executiu ha admès que “ara estem en un període que no serà fàcil” i que “afectarà, inevitablement el finançament local”. Per això, ha instat a treballar amb “amb més rigor que mai i, almenys durant un temps, amb molta austeritat”.

“Vull que tots siguem conscients del context de dificultats en el qual ens trobem. No tot el que havíem pensat fer serà possible. Tots: Generalitat, Ajuntaments i famílies, haurem d’ajustar les nostres expectatives. Haurem d’atendre urgències i necessitats no previstes per poder ajudar els qui pitjor ho passin i garantir la cohesió”, ha explicat.

El president Montilla ha remarcat que està convençut que “superarem positivament aquesta etapa i que Catalunya tirarà endavant”. “El to greu de les meves paraules no s’ha d’interpretar com a senyal de pessimisme”, ha afegit.

És per això, que el cap de l’Executiu ha assenyalat que “tinc confiança en les nostres possibilitats si tothom sap actuar amb responsabilitat”. I, dirigint-se als representants municipals, ha dit: “comptin amb el meu suport com jo compto amb la seva col·laboració”.

Després de la lectura de la declaració del municipalisme català sobre finançament, el president Montilla ha agraït, “de manera especial, el suport que es manifesta en l’acte d’avui”. “Un suport que entenc, també, com una exigència. Com una crida que el municipalisme fa al Govern de Catalunya en un moment que, com he dit, és especialment delicat”, ha subratllat.