29.8.08

Zaragoza: “Al PSC no li entra al cap l´aprovació d´uns Pressupostos de l´Estat en contra dels interessos de Catalunya”

El secretari d´Organització avala l´estratègia de “fermesa, intel·ligència, prudència i educació” del president Montilla i critica CiU i PP pel “mal acord” tancat el 2001.

El secretari d´Organització del PSC, José Zaragoza, ha deixat clar avui que al PSC “no li entra al cap” l´aprovació d´uns Pressupostos Generals de l´Estat que vagin “en contra” dels interessos del Govern de Catalunya i dels catalans.

Durant el decurs d´una entrevista al programa “Els matins” de TV3, el dirigent socialista ha mostrat el seu convenciment que el Govern de la Generalitat tancarà un acord favorable de finançament amb el Govern central i ha avalat l´estratègia de “fermesa, intel·ligència, prudència i educació” del president José Montilla en la negociació: “El president Montilla té molt clar el que ha de fer. Defensem els interessos de Catalunya, que són els mateixos que els d´Espanya: demanem recursos perquè el país funcioni” , ha afegit.

Zaragoza també ha criticat l´actitud i les crítiques tant del PP com de CiU durant les negociacions als qui ha recordat que van pactar el 2001 un “mal acord” de finançament que “ara cal rectificar”. Especialment ha retret l´actitud del Partido Popular de voler treure rèdit a la resta de l´Estat del debat, mentre reconeixen a Catalunya que l´actual sistema no és bo: “aquesta és una negociació entre governs” , els hi ha recordat.

Pel que fa al pacte del líder d´ICV, Joan Saura, amb la vicepresidenta del Govern, María Teresa Fernández de la Vega, perquè comparegués al Congrés el ministre d´Economia enlloc del president Zapatero, Zaragoza ha insistit en què el Govern de Catalunya no va demanar cap compareixença: “difícilment es pot reprotxar a Saura una cosa que no se li havia demanat”, ha afegit Zaragoza, que ha reiterat que durant el Consell Executiu d´aquest dimarts va quedar clar que “una cosa és la política parlamentària i una altra les decisions de Govern ”.

Zaragoza finalment s´ha mostrat esperançat que el ministre d´Economia sigui “transparent en les seves propostes” durant la seva compareixença demà a la Comissió d´Economia del Congrés per donar explicacions sobre el futur model de finançament.