21.8.08

Dani Fernández: “Durant els propers mesos seran més importants les negociacions que les declaracions”

Recorda que en cap cas s´ha de donar protagonisme a un PP “que el que vol és que no hi hagi ni Estatut ni finançament”

El diputat del PSC i secretari adjunt del Grup Socialista al Congrés, Dani Fernández, ha destacat aquesta tard que aquest “és un moment rellevant pel que fa referència al desplegament de l´Estatut i la millora del nostre finançament”. Per aquest motiu, i després que Iniciativa per Catalunya hagi retirat la seva petició per tal que comparegués Zapatero al Congrés, Fernández ha assegurat que “durant els propers mesos, per assolir aquests dos objectius, les negociacions seran més importants que les declaracions”.

El diputat ha recordat que els socialistes consideren que qualsevol iniciativa que es prengui ara "ha d´anar orientada clarament a enfortir el nostre poder negociador allà on cal, allà on toca, que és en la negociació bilateral entre el Govern de Catalunya i el Govern d´Espanya”.

I per tant, ha afirmat, el que en cap cas no cal fer és “donar protagonisme a un PP que el que vol és que no hi hagi ni Estatut ni finançament” . Petició d´ICV Sobre la decisió d´ICV de retirar la seva petició de compareixença de Zapatero per explicar la situació de la negociació en matèria de finançament, Dani Fernández ha reiterat que “qualsevol iniciativa que vagi orientada a col•locar el debat polític en la negociació bilateral Govern de Catalunya- Govern d´Espanya és positiva”.

En aquest sentit, ha qualificat d´ “encertada” aquesta decisió.