26.8.08

Si no fóssim exigents, si fóssim com els governs de CIU, la negociació del finançament ja estaria tancada

Zaragoza afirma que “el grau d´exigència del president de la Generalitat és molt més elevat que el dels governs de CiU”

El secretari d´Organització del PSC, José Zaragoza, ha afirmat avui que “si no fóssim exigents, si fóssim com els governs de CiU, la negociació del finançament ja estaria tancada” i ha recordat “l´error de CiU d´acceptar el sistema de finançament del PP que ha portat a l´asfíxia econòmica de Catalunya”.

“El grau d´exigència del president de la Generalitat és molt més elevat que el dels anteriors governs de CiU”, ha dit Zaragoza, per qui “és una negociació no una confrontació” i “en aquesta discussió no volem un acord com els que es feien abans, de molts escarafalls però pocs resultats”.

“Volem els recursos per solucionar els problemes, per a les polítiques concretes” , ha afegit.En declaracions al programa “El món a RAC-1”, Zaragoza també ha recordat que “el govern actual ha fet una cosa que CiU mai no va fer: buscar l´acord amb el principal grup de l´oposició, perquè creiem que és molt important obtenir aquests recursos”.

“Acords com el del 2001 entre CiU i PP fa temps que el podríem haver tingut” i ha explicat que Artur Mas el va presentar “com a definitiu i sense revisió, arribant a dir que mai més no es tornaria a parlar de diners” .“Catalunya ha crescut –ha dit Zaragoza– i ha de poder fer front a les noves necessitats que no estaven contemplades en el sistema del 2001; ara a Catalunya no li va bé el finançament que van pactar CiU i PP”.

Segons el secretari d´Organització socialista, “tenim un president que ha estat més exigent que ningú en la negociació del finançament”, una negociació que es planteja “amb fermesa i educació, amb la intel·ligència, prudència i discreció necessàries” .

En aquest sentit, ha apuntat al fet “curiós” que a CiU “siguin els primers a reclamar que s´ha de canviar el finançament quan van ser ells els que van pactar amb el PP el sistema que ara no serveix”. Per això, ha conclòs, el PP se serveix “d´una estratègia agressiva, de pinça, no volen que hi hagi un acord perquè volen que es mantingui el seu finançament” .