24.10.08

El PSC prioritza la cultura i la llengua en les seves esmenes als Pressupostos Generals de l'Estat


Els socialistes catalans asseguren quasi 19 milions d´euros més per a Catalunya i concreten més de 88 milions d´euros per a infraestructures.


El PSC ha presentat avui les esmenes als Pressupostos Generals de l´Estat. Unes esmenes que suposaran gairebé 19 milions d´euros més per a Catalunya i que prioritzen bàsicament la cultura i la llengua. El portaveu adjunt del Grup Socialista al Congrés i diputat del PSC, Daniel Fernández, ha mostrat la seva satisfacció i ha fet notar la “utilitat” del PSC al Congrés. “Després del 4.626 milions d´euros que vam assegurar en inversions per a Catalunya en els Pressupostos Generals de l´Estat, aquests gairebé 19 milions més demostren que el PSC practica una catalanisme útil que prioritza els resultats i les realitats”.


El projecte més important que es concretarà gràcies a les esmenes del PSC és la inversió per a la Casa de les Llengües, a la qual aniran destinats 6 milions d´euros. És un organisme creat pel Govern de la Generalitat de Catalunya que té com a objectiu la promoció de les llengües del món i que treballa perquè es reconegui el valor de cada llengua, per facilitar-ne la convivència. La inversió en aquesta iniciativa es concretarà en projectes tecnològics de multilingüisme.


Les esmenes del PSC també han fet realitat partides importants per a rellevants entitats culturals. En són un exemple el 1.250.000 euros destinats a les obres de restauració del Palau de la Música o els 900.000 euros per a la reforma integral de l´Ateneu Barcelonès. Pel que fa a les comarques de Girona, hi ha mig milió d´euros per al Museu Thyssen de Sant Feliu de Guíxols i 150.000 per a les activitats del Centenari Issac Albéniz, mentre que a Lleida es destinarà mig milió d´euros al campanar de la Seu Vella de la ciutat, i a les comarques de Tarragona 150.000 euros per al nou Museu Arqueològic Nacional.


El PSC també ha concretat amb les seves esmenes gairebé 89 milions d´euros per a diverses infraestructures de Foment, Recerca i Desenvolupament, Medi Ambient i Agricultura, en aplicació de la Disposició Addicional Tercera de l´Estatut.