10.10.08

Segur que no és un imbècil?


He llegit amb interès i sorpresa, la "bronca" de l’Expresident Jordi Pujol a Toni Soler perquè al programa Polònia ridiculitzen al “PAPA”.

Diu l’expresident que aquest senyor no es l’imbècil que ells presenten a les seves parodies i jo hem pregunto el següent:

Un humà que dirigeix una organització que rebutja l’ús del preservatiu per evitar el contagi de la SIDA. Prefereix que més d’un 60% de les persones adultes del Continent Africà estiguin infectades per aquest virus.

Mort, malalties, milers i milers d’orfes i l’economia d’aquests països absolutament col·lapsada, incapaç de poder facilitar els tractaments als seus ciutadans.

I aquest humà, fill de pare i mare com tots nosaltres, denuncia l’ús del preservatiu, diu que si el fas servir aniràs a l’ínfer.

La meva reflexió es que si el fas servir potser aniràs a l’ínfer, pro una mica més tard.

Aquest humà denuncia això pro no diu res de l’especulació, de l’avarícia dels laboratoris farmacèutics que prioritzen uns beneficis econòmics espectaculars, per davant de les vides humanes.

He llegit que diu l’Expresident que aquest humà no es l’imbècil que ells parodien. No obstant això permet que al nostre país, un mitja de comunicació amb l’etiqueta de la Conferencia Episcopal generi odi entre germanes i germans, amb l’únic raonament d’uns foscos interessos politics i uns evidents interessos econòmics.

Un humà que permet que les inversions de l’església s’apropin perillosament a empreses fabricants d’armes i de destrucció, portats tan sols per l’avarícia, perquè el repartiment de les riqueses de l’església entre els pobres es evident que no existeix, ni amb aquests senyor que no es imbecil no es produira mai.

M’agradaria saber que es aquest humà, com el podríem qualificar, a fi i efecte de que el Senyor Jordi Pujol no caigués en l’ indignació.

Exigir un respecte per qui no el mereix, es tant il·lògic com demanar respecte per un cap terrorista, amb l’única justificació de que també te molt seguidors. Es evident que no estaríem d’acord amb aquest principi.

Per tant encara que a mi el personatge del Polònia no m’agrada, el respecte es guanya, si el tenen d’exigir pot ser trobaria milers o milions de persones que mereixen respecte i possiblement no el tenen i que justificarien l’esforç del Molt Honorable Senyor Jordi Pujol.