20.10.08

Temps de negociació, no de radicalitat.


El secretari d´organització denuncia la “incoherència” de CiU, que per una banda predica moderació i per l´altra vota contra el tràmit dels PGE



El secretari d´organització del PSC, José Zaragoza, ha assegurat, en referència al procés d´aprovació dels pressupostos generals de l´Estat, que “ara és temps de negociació, ara no és temps de radicalitat”. Zaragoza s´ha mostrat “sobtat” per l´actitud de determinats partits polítics “que diuen que volen ajudar i el que volen és provocar una crisi política que ens deixaria sense govern amb el qual poder negociar”. Així, el secretari d´organització del PSC ha fet una crida als partits a “entrar en la discussió dels pressupostos perquè la seva tramitació és indispensable perquè el nou model de finançament pugui avançar”.


El secretari d´organització del PSC ha volgut deixar clar que “no hem votat a favor dels pressupostos, sinó que ho farem en contra de les esmenes a la totalitat”. “La votació dels pressupostos -ha conclòs Zaragoza- encara està per venir i ja veurem com va”.


Incoherència i reflexió


José Zaragozes ha fet aquestes declaracions des de Manresa, on ha assistit a la cloenda del congrés de la federació socialista de la Catalunya Central. Allà, ha lamentat la posició “incoherent” i el “doble discurs” de CiU, ja que “no entenem com es pot compatibilitzar la moderació reclamada pel senyor Duran i votar contra el tràmit dels PGE”. Zaragoza ha considerat que, amb la seva esmena a la totalitat, “CiU ha renunciat a la seva capacitat de pacte i negociació per aconseguir un bon finançament” i ha reclamat als membres de la federació nacionalista que reflexionin “per aconseguir, en la votació final dels PGE, que el nou finançament hi estigui inclòs”.


Segons el secretari d´organització del PSC, amb l´esmena a la totalitat dels PGE només hi ha dos guanyadors: “per una banda PNB i BNG i per l´altra el senyor Mas i la seva estratègia de confrontació electoral”. “Als catalans i les catalanes, l´aliança de Galeuscat no ens ha servit de res”, ha sentenciat Zaragoza.