12.1.14

PSC, la precarietat econòmica de l’organització i el PSOE salvador.



La refundació de la Federació Catalana del PSOE a sobre de les cendres del PSC es un fet força greu per l’equilibri polític i social de Catalunya. El PSC ha estat fent una gran tasca de cohesió social al nostre país, amb una estructura tant diversa com la de la pròpia societat Catalana.

La destrucció d’una opció com el PSC, catalanista i d’esquerres, alineant-se en el grup PP, CIUTADANS, PSC-PSOE, deixa orfe una gran part de la població, que teníem el PSC com referent electoral i social.
El PSC ha patit en els darrers anys una colonització de professionals de la política i el sindicalisme, que han copat la majoria de llocs de responsabilitat i han convertit el debat intern en impossible, convertit amb divergents en una mena de proscrits o traïdors a la seva manera de desmantellar l’estructura social del partit.
Poc a poc les agrupació han passat a mans de membres professionalitzats o semi professionalitzats, el que fa mantindre una dependència laboral i jeràrquica del líder territorial o de l’organització, la majoria del no alliberats han quedat relegats a tasques de suport i han vist limitada la seva capacitat d’influència en el partit.
Per això treuen constantment que el que decideix el Consell Nacional es llei, perquè aquest Consell Nacional es un parodia de democràcia interna, ja que la dependència laboral dels seus membres i l’actitud covard i conservadora dels mateixos, no els permet plantejar un veritable debat, Balmón i altres líders han creat aquesta xarxa amb llocs de treball al seus ajuntament, Area Metropolitana, Diputació, Empreses Publiques, etc. Una xarxa que limita la capacitat de debat del PSC ja que fa innecessària un debat d’idees, generant un funcionament dictatorial del líder de torn.

Aquest es el PSC d’avui, un esperpent, potser similar a la jerarquització del PP i que amb la manca de debat intern s’empobreix i es distancia de l’electorat i dels seus militants i simpatitzants, alguns coneixem el veritable desmantellament del PSC i la seva pèrdua de vots, de simpatitzants i de militants, que arriba en algunes zones a xifres superiors al 60%, encara que falsegen les xifres per mantindre el pes territorial d’algunes federacions, encara que considerant que el problema es generalitzat, els canvis de pes territorial tant sols qüestionaria el de la Federació del Baix Llobregat que es un ombra de que va ser i un cert manteniment del les Federació del Vallès, que aguanten una mica millor.

Aquesta pèrdua de pes institucional i de suport, ha estat la raó per la que el PSC ha tingut que vendre’s al PSOE, ja que la precarietat econòmica de l’organització qüestionava la seva continuïtat i el manteniment de la seva estructura, prioritzant per tant la necessitat de viure del PSC per sobre de la seva pròpia existència. El gran germà PSOE ha garantit la viabilitat econòmica del PSC amb l’única condició de que passi a ser la Federació Catalana del PSOE, tant fàcil com això. Pensem que la majoria de representants que tenim a les institucions han estat fitxats per viure d’això i per això quant perden el motiu per el que van començar a militar, deixen l’organització immediatament, moltes i molts d’ells son simples mercenaris, que han fet carrera a les estructures del PSC o de la UGT sen així la nomina, l’únic motiu de fidelitat a les sigles.


No se si Nova Esquerra es actualment una opció real, sembla que manca molta feina, tampoc se si la opció es ERC, pensant que la lluita per fet nacional es una forma de lluitar per un millor finançament i per tant, per una societat més justa. Per primer cop en 30 anys, no se quina serà la meva opció de vot, ni a les Eleccions Europees, no a les Generals, ni a les Municipals, ni tant sols a les Autonòmiques, el que si que se, es a qui no votaré.