18.12.11

El futur necessita encara més un PSC fort




Aquest mati elegirem la nova executiva del Partit dels Socialistes de Catalunya, hem viscut un excel·lent Congrés, ple d’anàlisi de la situació actual i de reflexió per el tsunami neo conservador a tota Europa que pretén desmuntar una societat que hem construït amb molt esforç en els darrers 30 anys.

Avui votarem una executiva que portarà aquest partit a reforçar una proposta ciutadana i de societat basada en la solidaritat, la llibertat i la fraternitat, en un model de societat més just i més responsable del que vol crear la dreta.

No ens podem permetre seguir la lluita per sortir de la crisi, deixant a una part de la ciutadania per el camí, no ens podem deixar als joves, no els podem sumir en la precarietat laboral de manera institucionalitzada, utilitzant-los com ma d'obra barata i amb els seus drets restringits.

La nostre societat necessita un PSC fort, Catalunya i Espanya, necessiten un PSC que segueixi treballant amb esforç i que lluiti per el que hem lluitat sempre, una societat millor, més justa i més solidaria.

Hem de fer saber amb claredat, que quant parlem del interès social, el model de la dreta i el nostre, no son el mateix, per la dreta, el model es un altre i les seves prioritats diferents. Quant parlem d’un model de País, molts es omplen la boca de l’amor a Catalunya, pro la seva Catalunya no es la mateixa que la nostre, la seva Catalunya pensa en els privilegis del que ja son privilegiats i en una societat injusta, on perdurin la diferencia d’oportunitat i de drets.

Una educació publica i de qualitat es la base d’un futur just, on la possibilitat d’accedir a la formació no estigui vinculada amb l’origen o la classe social. Una sanitat publica de qualitat i gratuïta, on la vida no pugui ser mercantilitzada i que un tractament o una operació depenguin dels diners i del “mercat” i la diferencia de viure o morir siguin els diners.

Quant parlem dels drets de les dones i de la lluita per la igualtat d’oportunitats, nosaltres anem molt més enllà del que tenen en el seu imaginari els partits de la dreta instal·lats en un discurs demagògic, que vol emmascarar la seva veritable política injusta instal·lada en el segle IXX i en la seva actitud paternalista i plena de gestos, pro mancada de fets.

Estic segur que aquest mati elegirem una ejectiva que farà la feina que la societat necessita i el que les nostres companyes i companys estan esperant. Bona feina a l’executiva que ens ha porta fins aquest congres i tot el suports a la nostre nova executiva i totes les companyes i companys que l’integren.

I també, felicitats a totes les delegades i delegats, a les companyes i companys que han treballat amb il·lusió i seriositat perquè la societat necessita un PSC fort, que vetlli per la nostre societat davant del tsunami de la crisi o de com deia un company, d’aquesta guerra mundial econòmica que estem lliurant.

Salut i Socialisme. Visca Catalunya.