24.11.10

I desprès d’Irlanda?


I desprès d’Irlanda que diran els partits com PP i CIU que defensaven les politiques neoliberals que aplicava Irlanda?

I desprès d’Irlanda que diran Más i Rajoy en les seves propostes de baixar els impostos a les grans empreses i reduir la despesa publica?

Potser els ciutadans tenim poca memòria, pro fa uns dies, les propostes de Convergència i Unió, posaven com exemple la política Irlandesa. Un país on el impost de societats pràcticament no existia, provocava que força empreses multinacionals fixessin la seva seu al seu territori, a la recerca d’excepcions fiscal. Un sector financer mancat de regulació, on les teories que durant molts anys hem sentit dels partits de la dreta del nostre país, “el mercat regula, no cal que l’estat intervingui”

Vosaltres creui que la dreta, amb aquestes propostes neoliberals i retrogrades ens treure de la crisi? Evidentment no, el que farà es que la crisi immobiliària i financera que les seves politiques de tants anys han generat les paguin els de sempre, els treballadors i les treballadores, els pensionistes i la gent més dèbil de la nostre societat.

La pena es pensar que aquestes mateixes persones més febles davant de l’avarícia dels especuladors, siguin els que li donin el poder a la dreta, als que retallaran els seus drets, les seves pensions i la societat del benestar que hem trigat tants anys i esforços en construir. No pot ser que aquesta crisi provocada per les politiques dels partits de dretes, la paguin les esquerres i de retruc totes les treballadores i treballadors del nostre país.

Pensem be abans de votar i valorem que lluita contra la crisi intentant afectar el mínim possible a les classe més febles i qui planteja retalls d’impostos i de serveis com Irlanda, com CIU i el PP.