24.10.08

El PSC prioritza la cultura i la llengua en les seves esmenes als Pressupostos Generals de l'Estat


Els socialistes catalans asseguren quasi 19 milions d´euros més per a Catalunya i concreten més de 88 milions d´euros per a infraestructures.


El PSC ha presentat avui les esmenes als Pressupostos Generals de l´Estat. Unes esmenes que suposaran gairebé 19 milions d´euros més per a Catalunya i que prioritzen bàsicament la cultura i la llengua. El portaveu adjunt del Grup Socialista al Congrés i diputat del PSC, Daniel Fernández, ha mostrat la seva satisfacció i ha fet notar la “utilitat” del PSC al Congrés. “Després del 4.626 milions d´euros que vam assegurar en inversions per a Catalunya en els Pressupostos Generals de l´Estat, aquests gairebé 19 milions més demostren que el PSC practica una catalanisme útil que prioritza els resultats i les realitats”.


El projecte més important que es concretarà gràcies a les esmenes del PSC és la inversió per a la Casa de les Llengües, a la qual aniran destinats 6 milions d´euros. És un organisme creat pel Govern de la Generalitat de Catalunya que té com a objectiu la promoció de les llengües del món i que treballa perquè es reconegui el valor de cada llengua, per facilitar-ne la convivència. La inversió en aquesta iniciativa es concretarà en projectes tecnològics de multilingüisme.


Les esmenes del PSC també han fet realitat partides importants per a rellevants entitats culturals. En són un exemple el 1.250.000 euros destinats a les obres de restauració del Palau de la Música o els 900.000 euros per a la reforma integral de l´Ateneu Barcelonès. Pel que fa a les comarques de Girona, hi ha mig milió d´euros per al Museu Thyssen de Sant Feliu de Guíxols i 150.000 per a les activitats del Centenari Issac Albéniz, mentre que a Lleida es destinarà mig milió d´euros al campanar de la Seu Vella de la ciutat, i a les comarques de Tarragona 150.000 euros per al nou Museu Arqueològic Nacional.


El PSC també ha concretat amb les seves esmenes gairebé 89 milions d´euros per a diverses infraestructures de Foment, Recerca i Desenvolupament, Medi Ambient i Agricultura, en aplicació de la Disposició Addicional Tercera de l´Estatut.

20.10.08

La crisis económica como una oportunidad de responsabilidad en Pallejà.


Creo que en la gestión de un proyecto o una empresa, las dificultades son verdaderamente oportunidades que con su superación mejoran de manera clara el producto o resultado final.

Hace años que tengo el honor de participar en un proyecto muy interesante que tiene como objetivo principal recuperar nuestra opción política en el municipio que resido.

Partimos de una dificultad, el PSC había desaparecido y no generaba ninguna confianza entre las vecinas y vecinos de Pallejà. Su imagen no estaba deteriorada solamente en la Elecciones Municipales como era evidentemente lógico, sino que los resultados de otros comicios también se veían afectados por esta falta de confianza y credibilidad.

Han pasado 10 años, en este tiempo nos hemos podido enfrentar a muchas dificultades, en un inicio la falta de militancia, también la falta de confianza de nuestros electores, el desconocimiento de los nuevos candidatos y candidatas y evidentemente el recuerdo de los errores cometidos en el pasado, por otras personas, pero con la misma marca que nosotros intentamos prestigiar.

Estos años hemos tenido momentos buenos y no tan buenos, pero en conjunto me siento muy orgulloso del camino recorrido, podríamos decir que estamos ahora si en condiciones de gobernar en Pallejà con garantías de eficiencia y solvencia política.

Ahora si que estamos preparados para aportar lo que en estos momentos tan delicados necesita Pallejà. Estamos en un momento en que la responsabilidad nos exige pensar en el interés común, pensar en todas las vecinas y vecinos de Pallejà y trabajar uniendo nuestros esfuerzos para conseguir que nuestro municipio no retroceda, mirando más lejos del simple interés electoral.

Ahora es el momento de buscar que es lo que nos une, intentando quitar importancia a lo que realmente nos separa y en el fondo cada uno a su manera quiere lo mejor para Pallejà, por tanto en este momento de crisis Pallejà merece este esfuerzo para conseguir que nuestras vecinas y vecinos reciban la mejor atención posible de nuestro ayuntamiento. Solo venceremos esta crisis con esfuerzo, responsabilidad y unión, Pallejà nos lo exige.

Temps de negociació, no de radicalitat.


El secretari d´organització denuncia la “incoherència” de CiU, que per una banda predica moderació i per l´altra vota contra el tràmit dels PGE



El secretari d´organització del PSC, José Zaragoza, ha assegurat, en referència al procés d´aprovació dels pressupostos generals de l´Estat, que “ara és temps de negociació, ara no és temps de radicalitat”. Zaragoza s´ha mostrat “sobtat” per l´actitud de determinats partits polítics “que diuen que volen ajudar i el que volen és provocar una crisi política que ens deixaria sense govern amb el qual poder negociar”. Així, el secretari d´organització del PSC ha fet una crida als partits a “entrar en la discussió dels pressupostos perquè la seva tramitació és indispensable perquè el nou model de finançament pugui avançar”.


El secretari d´organització del PSC ha volgut deixar clar que “no hem votat a favor dels pressupostos, sinó que ho farem en contra de les esmenes a la totalitat”. “La votació dels pressupostos -ha conclòs Zaragoza- encara està per venir i ja veurem com va”.


Incoherència i reflexió


José Zaragozes ha fet aquestes declaracions des de Manresa, on ha assistit a la cloenda del congrés de la federació socialista de la Catalunya Central. Allà, ha lamentat la posició “incoherent” i el “doble discurs” de CiU, ja que “no entenem com es pot compatibilitzar la moderació reclamada pel senyor Duran i votar contra el tràmit dels PGE”. Zaragoza ha considerat que, amb la seva esmena a la totalitat, “CiU ha renunciat a la seva capacitat de pacte i negociació per aconseguir un bon finançament” i ha reclamat als membres de la federació nacionalista que reflexionin “per aconseguir, en la votació final dels PGE, que el nou finançament hi estigui inclòs”.


Segons el secretari d´organització del PSC, amb l´esmena a la totalitat dels PGE només hi ha dos guanyadors: “per una banda PNB i BNG i per l´altra el senyor Mas i la seva estratègia de confrontació electoral”. “Als catalans i les catalanes, l´aliança de Galeuscat no ens ha servit de res”, ha sentenciat Zaragoza.

17.10.08

Magnífic Daniel Fernandez, com sempre.


El portaveu adjunt del Grup Socialista en el Congrés dels Diputats considera que el líder de CiU ha quedat “fora de joc” amb els seus "plantejaments irresponsables i inútils" i demostra, una vegada més, que "Galeuscat és una bicoca per a bascos i gallecs i una aixecada de camisa per als catalans"


Daniel Fernández ha afirmat aquesta tarda que “mentre una part de Galeuscat ha demostrat ser responsable i útil, Mas ha preferit jugar a la irresponsabilitat, ha abdicat d´influir en la política espanyola i ha renunciat a defensar els interessos de Catalunya”. Segons Fernández, portaveu adjunt del Grup Socialista, el principi d´acord entre el Grup Socialista, PNB i BNG per a l´aprovació dels Pressupostos Generals de l´Estat 2009 “demostra, una vegada més, que Galeuscat és una bicoca per a bascos i gallecs i un presa de pèl per a catalans i catalanes”.


El diputat del PSC ha destacat que l´actitud de Mas davant els comptes de l´Estat, després que CIU presentés ahir una esmena a la totalitat, deixa en evidència que “les posicions radicals” de les quals ha fet gala el dirigent de la formació nacionalista catalana estan allunyades de les “més moderades i assenyades dels seus companys nacionalistes de Galeuscat, que han preferit ser responsables i, al mateix temps, útils per als seus territoris". “Mas ha apostat per anar de la mà amb el PP –ha conclòs Fernández-, oblidant els interessos de Catalunya”.


Finalment, Daniel Fernández ha considerat que “a hores d´ara del debat pressupostari, el que és innegable és que mentre el suport del PSC als pressupostos garanteix, ja, 4.626 milions d´euros en inversions per a Catalunya, l´aportació de CIU no supera els 0 milions d´euros”.

10.10.08

Segur que no és un imbècil?


He llegit amb interès i sorpresa, la "bronca" de l’Expresident Jordi Pujol a Toni Soler perquè al programa Polònia ridiculitzen al “PAPA”.

Diu l’expresident que aquest senyor no es l’imbècil que ells presenten a les seves parodies i jo hem pregunto el següent:

Un humà que dirigeix una organització que rebutja l’ús del preservatiu per evitar el contagi de la SIDA. Prefereix que més d’un 60% de les persones adultes del Continent Africà estiguin infectades per aquest virus.

Mort, malalties, milers i milers d’orfes i l’economia d’aquests països absolutament col·lapsada, incapaç de poder facilitar els tractaments als seus ciutadans.

I aquest humà, fill de pare i mare com tots nosaltres, denuncia l’ús del preservatiu, diu que si el fas servir aniràs a l’ínfer.

La meva reflexió es que si el fas servir potser aniràs a l’ínfer, pro una mica més tard.

Aquest humà denuncia això pro no diu res de l’especulació, de l’avarícia dels laboratoris farmacèutics que prioritzen uns beneficis econòmics espectaculars, per davant de les vides humanes.

He llegit que diu l’Expresident que aquest humà no es l’imbècil que ells parodien. No obstant això permet que al nostre país, un mitja de comunicació amb l’etiqueta de la Conferencia Episcopal generi odi entre germanes i germans, amb l’únic raonament d’uns foscos interessos politics i uns evidents interessos econòmics.

Un humà que permet que les inversions de l’església s’apropin perillosament a empreses fabricants d’armes i de destrucció, portats tan sols per l’avarícia, perquè el repartiment de les riqueses de l’església entre els pobres es evident que no existeix, ni amb aquests senyor que no es imbecil no es produira mai.

M’agradaria saber que es aquest humà, com el podríem qualificar, a fi i efecte de que el Senyor Jordi Pujol no caigués en l’ indignació.

Exigir un respecte per qui no el mereix, es tant il·lògic com demanar respecte per un cap terrorista, amb l’única justificació de que també te molt seguidors. Es evident que no estaríem d’acord amb aquest principi.

Per tant encara que a mi el personatge del Polònia no m’agrada, el respecte es guanya, si el tenen d’exigir pot ser trobaria milers o milions de persones que mereixen respecte i possiblement no el tenen i que justificarien l’esforç del Molt Honorable Senyor Jordi Pujol.

7.10.08

Aquest any si.


Evidentment no soc un muntanyenc expert, tanta assemblea, comissió informativa, inauguracions i actes protocol·laris hem deixen poc de tems per gaudir de la natura.

En el meu cas, el bestiar amb el que pasturem a Pallejà es potser menys agraït, omnívors, mengen de tot i molt, ens surten molt cars per la feina que fan i també estan, afortunadament, en perill d’extinció, en el bon sentit de la paraula.

No obstant això, aquest any he destinat un dia, com l’any passat i l’altre i l’altre i l’altre i l'altre per caçar bolets i la noticia es que aquest any si, desprès de molts anys de misèries, desprès de molts anys de trobar tan sols la mostra, hem trobat bolets.

Catalunya funciona i fins i tot els boscos estan contents amb un govern Catalanista i d’Esquerres, més enllà de la crisi, amb treball, serietat i responsabilitat, com fins ara, ens en sortirem amb bona nota. Aquest any si.

3.10.08

Declaracions de Josep Zaragoza

Zaragoza: “El Govern defineix les coses amb molta claredat i CiU ho veu tot amb recel”

El secretari d´Organització i Finances del PSC diu que “el conseller Castells ja va explicar molt clarament que una cosa és el que diu l´Estatut sobre la cistella d´impostos i una altre és el model de finançament complet”

El secretari d´Organització i Finances del PSC, José Zaragoza, s´ha referit avui a la resolució aprovada ahir pel Tripartit i CiU en el DPG al Parlament, i a les diferents interpretacions que es donen del text des de totes dues bandes: “Hi ha una part, la del Govern de la Generalitat, que ho explica tot amb molta claredat, que és aconseguir el millor acord per Catalunya, i entenem que CiU en aquest procés està amb recel”. Segons Zaragoza això es produeix perquè, a diferència del succeït en la negociació del 2001, “ara el Govern sí que ha comptat amb el principal partit de l´oposició per arribar a un acord”, i que això “els incomoda”.

En una entrevista a COM Ràdio, el secretari d´Organització dels socialistes catalans ha considerat que “el conseller Castells va explicar molt clarament que una cosa és el que diu l´Estatut sobre la cistella d´impostos i una altre és el model de finançament complet”, i ha afegit que “ara el que volem és rectificar l´error del senyor Mas al 2001, que va negociar malament l´actual sistema”.

Zaragoza ha explicat que “CiU sembla que l´únic que vol és posar pegues”, i que cada cop que s´arriba a un acord “sempre donen la imatge i envien el missatge de que la unitat aconseguida és només fotogràfica”. José Zaragoza també ha dit que els fruits d´aquests primers acords en matèria de finançament “ja s´estan començant a notar als Pressupostos Generals de l´any que ve gràcies a la disposició addicional tercera” .