2.4.08

El primer pressupost d’Entesa. I CIU?.

Fa 5 mesos, en l’aprovació del pressupost municipal 2007, l’equip de govern ens va comentar que aquell pressupost no era el d’Entesa, que el d’Entesa seria el de 2008.

Finalment hem vist el pressupost d’Entesa i exceptuant diverses qüestions que tots portàvem en el nostre programa i, per tant, ens felicitem per la seva inclusió, com la gratuïtat dels llibres de text a l’ensenyament primari, observem altres qüestions molt decebedores.

Estructura de despeses en augment. Estructura d’ingressos falsament optimista. Quan estem en una desacceleració del sector de la construcció no es pot pensar que aquest any ingressarem el mateix que l’any passat en llicències d’obres. Així doncs, això significa un major endeutament, el qual ja és molt alt.

Tampoc es posa solució al forat generat per la mala gestió de la sala polivalent i el seu aparcament; ni tampoc les partides previstes per inversió són veritablement engrescadores i afortunadament es paguen amb subvencions de la Generalitat o de L’Estat.

No obstant això sí que existeix un fet especial que ens porta a votar en contra d’aquest pressupost: la creació de 58 llocs de treball nous a l’ajuntament, amb un augment d’un 77% de la plantilla del nostre ajuntament.

Considerem aquest fet absolutament irregular. Com un ajuntament pot augmentar els llocs de treball un 77% a cop de decret? Què succeirà amb aquests treballadors quan l’ajuntament no pugui pagar? I és més, què succeirà amb aquest ajuntament quan no pugui fer front a les altes despeses generades per aquest govern d’Entesa i CIU?

El tema dels sous del integrants de l’equip de govern ha estat finalment demostrat, amb un gran increment tant del cap de llista d’Entesa com el de CIU (cobrant sou d’alcalde). Dos alcaldes, a manca d’un.

I ara volem batre el rècord del món de contractacions per urgència, perquè en el que portem de legislatura (aviat un any) no han fet cap contractació per concurs públic tal i com preveu la llei. No dic que les persones que han estat contractades no es mereixin la feina. Segurament amb un procés transparent de contractació haurien aconseguit el treball igualment, però clar, l’alcalde no hauria pogut personalitzar la seva gestió.

Un pas més en el deteriorament del nostre poble. Això sí, petards a tort i a dret, el problema és quina mena de petards i en quin moment. I els regidors de CIU no diuen res. Potser més preocupats per rebre el relleu a l’alcaldia el proper any que pels despropòsits actuals.