30.9.05


Felicitats Estatut,

Felicitats Catalanes i Catalans,

Finalment i amb molt esforç, el nou Estatut ha sigut aprovat per el Parlament de Catalunya amb 120 vots a favor i 15 en contra, els del Partit Popular de Catalunya.

Que li passa al PP? Per quina raó estan intentant crispar l’ambient polític i social amb missatges incendiaris? Quina por tenen?

Molt possiblement, que amb un govern a Catalunya, progressista, catalanista i d’esquerres, el seu paper a la política del nostre país es de teloners. Així també amb el Govern a Madrid del nostre company Jose Luis Rodríguez Zapatero, no toquen bola, com diríem en el futbol, ells necessiten remoure els sentiments més ocults, las pors més ancestrals, i amb un vocabulari cuarteler i tavernari, intentant que un sector de la població, mal informat, cregui que realment algú esta posant en perill no se que.

No voldria permetrem la manca de modèstia de aconsellar al PP, pro no podem permetre que per uns interessos purament electoralistes, quant els arguments no existeixen, intentin generar violència i por en el conjunt de la població.

Als actors d’aquesta comèdia ja els coneixem, l’Acebes, en Zaplana i al gran “maese” de l’ordre de la rancúnia, el Senyor Aznar.

En front d’aquest soroll mediataic els catalans i les catalanes hem de donar un exemple de racionalitat i de coherència, hem de predicar, explicant el veritable sentit de les nostres reivindicacions i deixar clar que els socialistes de Catalunya només demanem el que ens correspon, el que correspon a les nostres ciutadanes i ciutadans i que en un estat, amb una estructura federal ens sentirem còmodes d’aportar els recursos necessaris a fi i efecte de que altres comunitats també puguin realitzar unes polítiques responsables.

A solidaritat, als catalans, no ens guanya ningú, pro també hem de defensar el nostre compromís amb el País, amb Catalunya.

Felicitats a tots, el camí serà llarg, pro mereix la pena i l’esforç. Sabem que tenim raó.

Francesc Garcia i Guinart.