22.9.05

L'Ajuntament de La Palma de Cervelló

L’Ajuntament de La Palma de Cervelló perllonga la concessió de l’explotació minera d’argila sota la denominació “ANA” que finalitzava el proper any i la perllonga per vint anys més.

A l’estiu i de manera molt privada, l’Alcalde de La Palma de Cervelló a subscrit per la seva conta i risc l’ampliació de la concessió d’una cantera de Ciments Molins al seu terme municipal. Aquest conveni no contempla l’impacte medi ambiental que pot significar que perllongaria l’esmentada explotació, ni tampoc l’impacte que pot tenir als municipis propers.
L’Alcalde Josep Maria Llop de Convergència i Unió, no ha informat als altres alcaldes, ni als partits polítics i entitats de la zona.

Considerem que una decisió tan important es dubtosament assumible amb aquest secret i dona la sensació de que potser el tràmit no es el més adequat.

No seria perceptiu que el Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya intervingués en aquest procés? no ens consta que així sigui.

No seria perceptiu sol·licitar un Estudi d’Impacte Medi Ambiental, a fi i efecte de valorar el possible impacte de perllongar una activitat classificada vint anys més dels previstos inicialment?

L’espoli dels recursos naturals i dels espais naturals es una factura molt important que potser pagaran els nostres fills, altres factures com la contaminació ambiental actual, especialment en partícules en suspensió en el aire, esta sent pagada per totes les veïnes i veïns, de La Palma de Cervelló, Pallejà, Sant Vicens del Horts, Molins de Rei, etc.

Sembla que aquest alcalde no ha valorat la situació de conflicte que ha generat a la comarca, la intenció de Ciments Molins d’ampliar els seus forns actuals, així com el temor de que tal i com apareix a la documentació publicada per el Departament de Medi Ambient, pugin ser incinerats residus com rodes de vehicles, dissolvents, olis, farines animals, etc. O potser si que ha valorat aquesta agressió al medi ambient, més concretament en 1.400 milions de les antigues pessetes.

Pensem que aquest procés no pot ser arbitrari, donat que l’aire no entén de límits municipals i amb la salut dels ciutadans no es pot jugar.