22.1.07

Pallejà il.lusiona

Quan s’acaba una legislatura, recorda una mica a l’època d’estudiant quan s’apropen els exàmens finals: encara que hagis portat el curs molt bé i tinguis una nota mitjana molt bona, sempre et genera una inquietud.

Sembla que tot el treball realitzat depengui del darrer examen i que, encara que tinguis la seguretat de que has realitzat una bona feina, el veredicte final estigui encara pendent.

En el cas de la política, el nostre examen final són les eleccions, i els professors són les ciutadanes i els ciutadans. I, encara que estiguis d’acord o no amb el seu dictamen, ells mai s’equivoquen. Així és la democràcia i d'aquesta manera ha de seguir sent.
Ja estem cansats de polítiques com les del PP, que sembla que ens castiguin per votar una opció que no és la seva.

Com a grup municipal socialista hem realitzat una tasca espectacular. Cap altre grup municipal que jo conegui (no només de Pallejà) ha presentat 150 mocions i diversos estudis, auditories i propostes. Això demostra que veritablement les màquines estan ben engreixades i el treball de l’equip molt ben coordinat.

No obstant, manca l’examen final, les eleccions, el moment en el qual les veïnes i veïns de Pallejà votaran, i reconeixeran o no la feina feta. I això sempre genera unes incògnites especialment per un partit que ha fet oposició.

En el nostre cas, el de Pallejà ha estat un govern municipal dèbil; amb uns pactes de govern trencats que han generat disfuncions en l’acció de govern; que han fet que aquesta legislatura sigui d’un veritable retrocés al municipi; que no han solucionat cap problema, sinó que s’han generat de nous.

Tots hem de tenir una mínima capacitat autocrítica: hauríem pogut fer més, potser; hem fet una oposició massa dura, dubto d’això; hauríem pogut ajudar al govern municipal, s'ha intentat; en fi, que encara que tothom reconegui que la feina s’ha fet i s’ha fet bé, sempre penses que es pot millorar.

Aquesta és la nostra voluntat. Quan ens plantegem el Pallejà del futur, sempre podrem millorar. I estem preparats perquè això sigui una realitat.

Ara només mancarà acabar el curs i aprovar l’examen final, el del dia 27 de Maig, per veure que tota la feina feta ha arribat als que veritablement decideixen, les veïnes i veïns de Pallejà.