28.1.09

Mas perjudica Catalunya i atia la confrontació entre comunitats

José Zaragoza apel·la al “seny” del líder de CiU i denuncia la radicalitat de “declaracions incendiàries”

El secretari d´Organització del PSC, José Zaragoza, ha assegurat aquest vespre que “amb les seves declaracions sobre l´Holocaust, Artur Mas perjudica Catalunya i atia la confrontació entre comunitats”. Zaragoza s´ha referit així a les paraules del dirigent de CiU, acusant el Govern de la Generalitat de frivolitzar i menysprear l´Holocaust nazi.“

A Convergència cal més seny i menys rauxa”, ha apuntat Zaragoza, que ha situat les paraules de Mas en “l´absoluta radicalitat” .

Malgrat tot, el secretari d´Organització dels socialistes catalans no s´ha mostrat sorprès per les declaracions de Mas ja que “després que Felip Puig considerés que el conseller Saura avalava proclames terroristes amb la seva assistència a una marxa per la pau, que Artur Mas ho lligués amb l´Holocaust i la persecució de la comunitat jueva era només qüestió d´hores” .

26.1.09

Queda clar qui mana a CIU.

El secretari d´organització del PSC assegura que, arran de les negociacions sobre finançament, “per primera vegada el govern de l´Estat” està pendent sobre què es decideix a Catalunya.

El secretari d´organització i finances del PSC, José Zaragoza, ha volgut manifestar avui que “el que queda clar és qui mana a CiU, Felip Puig, que es va mostrar partidari de votar en contra de la Constitució Europea”. “Artur Mas volia votar sí a la Constitució Europea i no trobava suports en el Congrés extraordiari que Convergència va celebrar per aquesta qüestió, i Jordi Pujol el va rescatar”, ha explicat Zaragoza. “Puig ara s´ha cobrat la peça i ha presentat un candidat en contra de la Constitució”, ha dit en referència a la designació de Ramon Tremosa com a candidat a les eleccions europees.

Zaragoza ha fet aquestes declaracions en el transcurs d´una entrevista a Catalunya Informació, on s´ha mostrat convençut que “CiU s´està radicalitzant”. Segons el líder socialista, “la Convergència de Mas no té res a veure amb la de Pujol, ja que ell no hagués acceptat mai un candidat contra Europa”. En aquest sentit, el secretari d´organització ha destacat que “Tremosa és un mal candidat” pels interessos dels catalans.

Catalunya en el punt de mira.

José Zaragoza ha afirmat també que, arran de les negociacions sobre finançament, “per primera vegada el govern de l´Estat” està pendent sobre què es decideix a Catalunya.

El dirigent socialista s'ha mostrat satisfet dels “avenços positius” en l´últim text que ha presentat el ministre d´Economia, Pedro Solbes, i ha constatat que “no té res a veure amb les propostes inicials”, ja que té en compte el 1.3000.000 catalans que el “nefast” model actual obvia i ha conclòs que “no acceptarem un mal acord” .

23.1.09

La trama d'espionatge desferma les hostilitats entre Aguirre i Rajoy

Mariano Rajoy i Esperanza Aguirre han intentat mantenir les formes des del passat congrés popular de València. Volien donar aparença de calma, encara que fos tensa. Però la trama d'espionatge suposadament lligada a la Comunitat de Madrid ha demostrat que hi ha un teló d'acer entre el bloc dels partidaris de Rajoy i el dels d'Aguirre, que han ressuscitat una guerra freda de conseqüències impredictibles. Ahir, el líder del PP va donar instruccions a la seva secretària general, Dolores de Cospedal, perquè obri una investigació interna sobre aquest embolic, iniciativa que ha fet enfurir Aguirre. Les hostilitats entre tots dos han esclatat.El cas és que, en només 24 hores, Rajoy ha passat d'expressar la seva confiança en la presidenta madrilenya per resoldre l'escàndol a decidir intervenir-hi. El canvi de criteri es va produir, segons fonts del seu entorn, quan va saber que no només han estat vigilats el vicepresident de Madrid, Ignacio González, i el vicealcalde de la capital, Manuel Cobo, sinó també Alfredo Prada, dirigent del PP, el suport del qual a Rajoy en el conclave de València va portar Aguirre a destituir-lo com a conseller.

RESPONSABILITATS POLÍTIQUES I,a més d'anunciar l'obertura d'aquesta investigació, Rajoy ho va voler comunicar a la mateixa presidenta --que també va rebre nombroses trucades de diferents dirigents del PP per la mateixa qüestió-- i donar-ho a conèixer a l'opinió pública a través d'un comunicat oficial.¿Què és el que pretén el líder del PP al fer aquest pas? Doncs, segons la versió difosa pel partit, exigir "amb absoluta fermesa i determinació" responsabilitats polítiques, si fos necessari.La traducció del citat comunicat no admet dubtes. Que la direcció popular consideri que d'aquesta trama es poguessin derivar responsabilitats de caràcter polític demostra que atorga credibilitat a la hipòtesi que un polític, o una institució, podria estar darrere de l'escàndol d'espionatge. Arribats a aquest punt, toca preguntar-se pel que opina de tot això Aguirre. Segons el seu parer, el PP no ha d'investigar res, ja que el cas està en mans de la fiscalia i d'un jutjat. "Aquí, a la Comunitat, no hi ha muntada cap estructura d'espionatge ni res semblant", va afirmar ahir. I va llançar una duríssima advertència: "L'alcalde de Madrid, o qualsevol que doni per bona aquesta informació d'El País, ho haurà de provar o rectificar. O ens veurem als tribunals".

LA MÀ AL FOC

Aguire diu que està tan segura que des del seu govern no s'han impulsat pràctiques d'espionatge que ahir, davant una multitud de periodistes, va dir que posava "la mà al foc" pels seus consellers, informa Fidel Masreal. Això inclou el seu responsable d'Interior, Francisco Granados, assenyalat com a cap d'un equip d'expolicies i exguàrdies civils que suposadament van dur a terme seguiments a altres polítics del PP.Això sí, Aguirre va advertir que si algú té una "prova" que afecti algun dels seus col.laboradors, aquest "serà expulsat, tingui el nivell que tingui". I és que, segons Aguirre, ella és la més perjudicada per totes les informacions que han sortit a la llum, encara que va insistir a dir que en un Estat de dret no s'ha de demostrar la innocència sinó la culpabilitat. En la mateixa línia es van manifestar al matí el seu vicepresident i portaveu, Ignacio González, i el conseller d'Interior, Granados.

No obstant, l'equip de Rajoy, com va fer dimecres a TVE l'alcalde, Alberto Ruiz-Gallardón, en discrepa i dóna crèdit a les cròniques periodístiques sobre aquesta suposada xarxa d'espionatge. Així es desprèn de la literalitat del comunicat: "Si es confirmessin aquestes informacions, ens trobaríem davant uns fets gravíssims i unes actuacions inadmissibles en la seva naturalesa, independentment de l'origen", alerten els populars. Per intentar arribar a una conclusió pròpia sobre la qüestió, Cospedal cridarà un per un els presumptes espiats i Granados, que ahir va deixar clar que no li passa pel cap dimitir.

GALLARDÓN I GONZÁLEZ PONS

Però l'enfrontament d'Aguirre i els seus consellers amb Rajoy s'estén fins a esquitxar Gallardón, que ha dit que la Comunitat no pot tenir un cos "parapolicial". El vicepresident González i el conseller Granados van respondre a la qüestió en conferència de premsa, ahir al matí, dient que si actualment hi ha una estructura parapolicial és heretada del socialista Joaquín Leguina i, principalment, de l'etapa en què el mateix Ruiz-Gallardón presidia la Comunitat, quan va reformar el model de seguretat autonòmic.Després d'incidir que la denúncia sobre la trama d'espionatge és "una gran mentida", es van desmarcar també de la tesi que al matí havia esgrimit el vicesecretari del PP, Esteban González Pons. El portaveu va acusar el Ministeri d'Interior de "connivència" amb els espies que, segons el seu parer, van requerir el suport de les forces de seguretat per contrastar les matrícules dels qui es reunien amb els vigilats. La sortida de Pons no va agradar a l'equip d'Aguirre --que es nega a donar per bona l'existència de seguiments, excepte el de González-- ni al seu partit. Ningú el va seguir, potser perquè qualsevol ciutadà pot esbrinar qui és el propietari d'un vehicle, segons fonts de la Direcció General de Trànsit consultades per aquest diari. El 2008, Trànsit va tramitar set milions d'informes relacionats amb les plaques.

ZAPATERO RESPON

No obstant, el cap de l'Executiu, José Luis Rodríguez Zapatero, va respondre a les insinuacions des de Zamora. Va qualificar "d'acudit dolent" que el PP (o almenys un dels seus membres) s'atreveixi a exigir responsabilitats a Interior arran d'un afer tan "seriós". "Saben molt bé a qui han de mirar", va afirmar un president que va dir que anava "de sorpresa en sorpresa", informa Pilar Santos.

16.1.09

Pallejà any nou, vicis vells.

Estem al principi d’un any que serà molt interessant, donat que està prevista la substitució de l’alcalde actual d’ENTESA pel representant de CIU. En els darrers mesos hem assistit a un veritable deteriorament de Pallejà: la neteja, seguretat, parcs i en conjunt tots els serveis del poble han patit la influència del despropòsit del govern actual.

La manca de policia local, els constants nyaps a les obres publiques, un ordenament de trànsit desastrós i capriciós. En fi, que donada la situació actual, qualsevol canvi serà cap a millor (esperem). També tindrem l’efecte del fons d’inversió local aportat pel Govern de Zapatero, 1.9140.000 Euros per inversions en el nostre municipi amb l’objectiu de generar ocupació, unes obres que han d’iniciar-se en el mes d’abril i estar finalitzades a finals d’any.

El Tribunal de Comptes en el seu informe anual ha denunciat que l’Ajuntament de Pallejà incomplex la llei i no ha presentat els seus comptes municipals per al seu posterior control. Què tenen d’amagar? Evidentment, moltes coses i la mala gestió està posant en risc la viabilitat de Pallejà. Pensem una cosa, en l’any 2008 el govern d’Entesa i CIU ha incrementat la plantilla municipal més d’un 70%, trencant qualsevol mena d’equilibri econòmic dels ingressos i les despeses.

És evident la mancança de coneixement i responsabilitat, potser amb una mica menys d’arrogància podrien ser millors gestors, però l’autoadulació que pateixen no els deixa veure la veritable responsabilitat.

14.1.09

No a la guerra.



“Cal aturar de manera immediata els atacs d´Israel a Gaza i retornar a la treva”. Aquesta hauria de ser la situació de partida que planteja la secretària de Política Europea i Internacional del PSC i diputada al Parlament Europeu, Maria Badia, per tal de poder obrir de manera immediata els corredors d´ajuda humanitària i atendre les necessitats urgents de la població civil.

Per Maria Badia, “si la decisió de Hamàs de trencar la treva responia a l´incompliment d´Israel de reobrir progressivament les fronteres de la Franja de Gaza, la solució no vindrà amb el llançament de coets contra població civil israeliana, sinó que calia i cal –emfatitza Badia- seguir negociant amb la mediació de la comunitat internacional".

El Grup Socialista al Parlament Europeu insta Israel a complir les seves obligacions d'acord amb el Dret Internacional i Humanitari, i fa una crida a Hamàs per a què posi fi als seus atacs i assumeixi les seves responsabilitats comprometent-se a un procés de recuperació del diàleg entre els propis palestins.

“Entrar en aquesta dinàmica de violència, d'acció i reacció, entre Israel i Hamàs, no condueix a cap sortida i sols alimenta i consolida les posicions més radicals de cadascuna de les parts en conflicte” , segons ha dit la secretària de Política Europea i Internacional del PSC, en línea amb el comunicat emès per la Comissió Executiva dels socialistes catalans a l´inici d´aquest conflicte.

Una vegada més, queda palès que no hi haurà una solució militar al conflicte entre Israel i Palestina.

Així, cal fomentar el diàleg entre tots els actors regionals del Pròxim Orient i, en aquest sentit, la Unió ha d'utilitzar contundentment la seva capacitat mediadora, davant d'uns Estats Units que, amb Obama al capdavant, poden pressionar especialment Israel perquè accepti la declaració del Consell de Seguretat de les Nacions Unides.

12.1.09

La crueldad de Israel me preocupa seriamente.

La matanza que está generando el Gobierno de Israel me indigna, creo que un estado legítimamente constituido ni nadie, no tiene suficiente legitimidad ni la tendrá jamás para justificar en aras de una supuesta autodefensa masacrar a la población civil del “estado” vecino.

Posiblemente es verdad que Hamás utiliza a la población civil como escudos defensivos, pero también es verdad que si estos ciudadanos, niños y niñas, mujeres y hombres, fuesen ciudadanos de un país “occidental” no los consideraríamos daños colaterales y por tanto valoraríamos su vida y desgraciadamente su muerte.

Es bien triste la mentalidad de algunas personas. Estos días he escuchado a personas defender la actuación de Hamás, evidentemente no estoy conforme, son un verdadero grupo terrorista que atemoriza no solamente a sus enemigos, sino también a su propio pueblo, el cual es rehén de esta visión maléfica de los terroristas. “Cuanto peor mejor”

Su pueblo esta muriendo, este pueblo al que teóricamente defienden se esta desangrando también por su actuación. Porque muy probablemente lo que pretenden es lo que están consiguiendo, quitar a las mujeres y hombres de Palestina cualquier esperanza, para reafirmar que el terrorismo es su única salida. Mentira, mentira pero con la actuación de Israel cuidado.

Por otra parte el Estado de Israel, una potencia mundial, que utiliza una capacidad militar facilitada por los países occidentales para “defenderse”, defenderse de una banda terrorista matando a ciudadanos inocentes.

Me duele escuchar en una manifestación teóricamente pacifista, gritos en favor de Hamás, yo pienso que son una parte fundamental del problema, un problema en el que también son actores el Estado de Israel y muchísimos países que están utilizando o influyendo en este conflicto por intereses propios y en algunos casos no demasiado lícitos.

Por tanto no nos confundamos, alto el fuego inmediato ya, depuración de responsabilidades por parte del Tribunal Internacional también, pero Hamás y los países que financian a este grupo terrorista también.

10.1.09

Poca solvència i frivolitat d'Artur Mas.

El secretari d´Organització del PSC ressalta la “poca solvència i la frivolitat” d´Artur Mas per la seva actitud durant tot el procés de negociació del nou finançament donant fins a vuit xifres diferents.

El secretari d´Organització del PSC, José Zaragoza, ha constatat avui que “CiU es prepara per dir no” al nou sistema de finançament. En aquest sentit, ha demanat “que aclareixin de quina banda es posicionen, si estan a favor o en contra del Govern català”. Perquè “el que fan és dificultar la seva feina; sempre posen pegues en comptes d´ajudar”. Zaragoza ha afegit que “obliden que és una negociació de governs i no de partits i que sembla que només els interessi crear problemes i no que s´aconsegueixi un nou model”.

José Zaragoza ha ressaltat la “poca solvència i la frivolitat” del líder de l´oposició, Artur Mas, per la seva actitud durant tot el procés de negociació del nou finançament donant fins a vuit xifres diferents i fent que Catalunya aparegui dividida. Tanmateix, en referència al ple extraordinari que ha demanat CiU al Parlament, Zaragoza s´ha preguntat que “si és tan important aquest debat i si tenien tanta pressa, per què no demanaven una diputació permanent. Potser estaven de vacances?”. “Això demostra que és una estratègia per debilitar el Govern de Catalunya, ja que assolir un bon acord posaria en evidència el fracàs de la seva governabilitat” , ha sentenciat.

El líder socialista ha fet aquestes declaracions en un contacte informatiu on també ha volgut deixar clar el suport que el PSC dóna al Govern de Catalunya en les negociacions amb el Govern central i ha considerat que “s´estan fent els deures amb intel·ligència i fermesa”. Al mateix temps, Zaragoza ha volgut destacar la “seriositat i eficàcia” de l´Executiu català treballant pels ciutadans i ciutadanes en les seves actuacions davant les nevades d´aquests dies, i ha recordat com Artur Mas va gaudir “d´una nit de discoteca” quan el temporal del 2001 va originar problemes.