15.6.11

Text de la intervenció de Francesc Garcia en el ple de constitució de l’Ajuntament de Pallejà el dia 11 de Juny de 2011.

Per començar la meva intervenció, voldria trametre l’agraïment més sincer a Marta Diez i Pedro Martín, que han estat regidors del Grup Municipal Socialista la darrera legislatura, agraint la seva honestedat, dedicació i esforç per col·laborar el la consecució del nostre objectiu de fer un Pallejà millor.

En aquests moments de desil·lusió d’una gran part de la ciutadania, les dones i homes que exercim aquesta representativitat política, tenim una responsabilitat encara més gran i complicada.

Davant d’un greu desencís i del fals missatge de que tots els politics som iguals, hem de reforçar encara més les nostres conviccions i la demostració clara de la voluntat de servei i no de servir-se d’aquesta responsabilitat.

Dir que tots els politics son igual, és tan superficial com creure que tots els Andalusos son ganduls, o els catalans garrepes, o els alemanys caps quadrats.

En tots els col·lectius de la nostre societat existeixen persones bones i dolentes, bons i mals metges, bons i malts periodistes, bons i malts esportistes i evidentment, bons i malts politics.

Diuen que la democràcia, amb els seus defectes, és el sistema polític que ens permet estar segurs de que no serem governats, per ningú millor del que ens mereixem.

L’objectiu del Grup Municipal Socialista, sempre ha estat millorar el poble, participant en la resolució dels diferents problemes i necessitats que te actualment un poble com el nostre i que tindrà en un futur tan complex com el que tenim per davant.

L’objectiu mai pot ser governar, l’objectiu mai pot ser, ser alcalde, l’objectiu a de ser millorar el teu poble, i governar és un fet necessari, pro mai pot ser l’objectiu final.

Quant un polític pensa que el seu objectiu primari és ser alcalde, aquesta és la primera senyal de que la persona te objectius equivocats i aquest objectius no responen al que necessiten les veïnes i veïns del seu poble.

Voldria aprofitar molt breument per felicitar i encoratjar a les regidores i regidors que prenen possessió del seu càrrec.

Desitjar que en el transcurs d’aquesta legislatura siguem capaços de treballar amb honestedat, eficiència i eficàcia. I que aquests perills presents i futurs, serveixin per encoratjar-nos i treure el millor de totes i tots nosaltres.

Per acabar quant penso en Pallejà, recordo un poema breu de Miquel Martí i Pol.

Aquest poema és diu EL POBLE, i finalitzaré la meva intervenció amb la lectura d’un breu fragment.

El poble és quaranta anys d’enfilar-se per les bastides,
és el petit desfici del diumenge a la tarda,
és la família com a base de la societat futura,
és el conjunt d’habitants, etc., etc.

El poble és el meu esforç i el vostre esforç,
és la meva veu i la vostra veu,
és la meva petita mort i la vostra petita mort.

Moltes mercès, salut i visca Pallejà.

3.6.11

Obrim una porta a l’optimisme

Desprès de les eleccions municipals, cada formació política farà el seu anàlisis de les raons per les que hem tret aquests resultats i perquè la participació ha estat força baixa.

La veritat es que s'ha de reconèixer que CIU, EP i PSC hem baixat en vots, PDF i JA han millorat mínimament els seus resultats i com guany important, el PP ha tret un regidor per primer cop. En nombre de regidors el resultat es el següent: CIU 5, EP 4, PSC 3, PDF 3, JA 1 i PP 1.

Aquest resultat encara que dolent, obre la porta a tota mena de combinacions i possibilitats de pacte i promet uns dies força interessants i hem d’agrair la veïnes i veïns de Pallejà el suport i confiança en uns moments tant complicats, segur que els vots del PSC no seran vots perduts i faran molta feina per el nostre poble.

El Partit dels Socialistes de Catalunya, amb la seva vocació de servei a les veïnes i veïns de Pallejàtreballarà per constituir un govern municipal fort, que pugui tirar endavant aquests propers quatre anys, amb la seguretat de que amb sentit comú aconseguirem fer d’aquest un municipi millor, treballant tots junts per Pallejà.

I si el futur ens porta a l’oposició, també treballarem per construir una alternativa honesta i eficient per proposar el millor per el poble i per el conjunt de les veïnes i veïns de Pallejà.

Obrim una nova legislatura amb optimisme i ganes de respondre amb decisió als pallejanencs i pallejanenques.