29.6.09

Un nuevo acto del espectáculo antidemocrático de Pallejà.

Un nuevo acontecimiento marca la política en Pallejà, un día especialmente triste en el que se han cometido diversos delitos en Pallejà, entre ellos el atraco al Supermercado Intermarche y el ataque a las estructuras anexas en la Molinada, este día, que el Ayuntamiento de Pallejà debería estar intentando recuperar el tiempo perdido y la falta de personal en la Policía Local, ejemplo claro de la decadencia de Pallejà. Entesa – Iniciativa y CIU han incrementado la plantilla municipal más de un 100% pero la Policía Local tiene cada día menos recursos.

Este día lo dedican a incumplir la ley, negando al PSC acceso a las cuentas municipales, tal y como les obliga la ley en el periodo de exposición pública que finalizaba el ayer domingo. El pasado viernes por la tarde nos informaron que la documentación solicitada hace cerca de un mes, ya está a nuestra disposición, viernes tarde el ayuntamiento cerrado, sábado cerrado, domingo cerrado y cuando llega el lunes, me presento en el ayuntamiento para revisar la documentación y por orden del Señor Concejal de Hacienda, me niegan el acceso a los documentos.

El Señor Concejal de Hacienda, afortunadamente el único concejal de Izquierda Unida y Alternativa en Pallejà, que dentro de la Entesa ha creado con su arrogancia y falta de capacidad, una especie de zona oscura de donde no saldrá nada bueno, posiblemente está preocupado. La primera vez que revisamos las cuentas salió el escándalo de Jordana, los 8.000 Euros en llamadas telefónicas a números especiales, la segunda los tickets de el mismo en zonas de ocio de Barcelona, aparcamientos, comidas, etc.

Ahora debe pensar, ¿Qué encontraran?

Que vigile el nuevo alcalde, por esto mismo, por negar el acceso a la documentación al representante de la oposición durante el periodo de exposición pública, un alcalde de un municipio cercano fue procesado hace pocos meses por prevaricación y condenado a cárcel y inhabilitación por un periodo superior a ocho años.
Jordana no llego ¿Qué quieren también que Ismael page por ellos? La verdad es que este pacto le está saliendo caro a CIU y aun le puede salir más caro.

Yo he perdido la mañana, primero en el ayuntamiento intentando poder revisar las cuentas, luego en el ayuntamiento presentando un escrito de alegación y queja y luego en la Comisaria de los Mossos d’Esquadra y lo que nos queda.

Iniciem el futur a Pallejà amb força.


Dissabte passat dia 27 de juny, l’Agrupació del Partit dels Socialistes de Catalunya a Pallejà va organitzar un acte públic per explicar a les veïnes i veïns de Pallejà les fites més importants d’aquests dos anys de legislatura. Convergència i Unió i Entesa - Iniciativa, han generat un seguit de situacions molt complexes i que posen de manera clara en perill la continuïtat del nostre poble tal i com el coneixem.

El que voldria agrair és en primer lloc a les veïnes i veïns de Pallejà la seva presencia, dissabte per la tarda, juny, més de 200 persones, son moltes persones. Desprès a les companyes i companys del PSC per el seu suport i esforç, ells son els que estan construint una veritable alternativa a Pallejà i son els que m’encoratgen per saber clarament que un Pallejà millor és possible.


Felicitats a totes i a tots, cada dia falta menys per aquest canvi. Pallejà necessita el vostre esforç.

23.6.09

L’únic front comú és el de CiU i PP per rebentar l’acord de finançament.


El secretari d’Organització i Finances del PSC, José Zaragoza, ha denunciat avui que “l’únic front comú és el de CiU i PP per rebentar l’acord de finançament”.

En aquest sentit, ha lamentat que els dos partits de la dreta només posin “pals a les rodes” a les propostes del Govern en la negociació del sistema de finançament i es dediquin a “fer una ofensiva per pressionar el Govern d’Espanya en contra de Catalunya”.

Segons Zaragoza, “CiU ja va decidir que no donaria suport al Govern”, fos quin fos el resultat del finançament i “no s’està de fer electoralisme del més descarnat”, ha afegit. “En el fons, CiU i PP del que tenen por és que s’aconsegueixi el millor sistema de finançament”, ha sentenciat el líder dels socialistes catalans.

José Zaragoza ha fet aquestes declaracions en un contacte informatiu amb els mitjans de comunicació, on li ha retret al cap de l’oposició, Artur Mas, la seva onzena xifra, 5.000 milions d’euros, a la vegada que li ha reclamat que es posi d’acord amb el seu soci, Josep Antoni Duran i Lleida, que afirmava ahir que el que compta és el model.

“Dels senyors de CiU i PP no acceptem cap lliçó”, ha explicat Zaragoza, “perquè CiU ja ha donat massa xifres diferents i això demostra la precisió i el rigor amb què es prenen els problemes de Catalunya”. En aquesta mateixa línia ha parlat del paper del PPC, que per Zaragoza “fa una estratègia d’acompanyament contradictori en contra de la negociació”.

Intencions, no realitats

El dirigent socialista també ha volgut deixar clar avui “la manca de credibilitat” dels principals partits de l’oposició, que “han construït un debat sobre intencions i no sobre realitats”, ha dit.
“Els hi reclamem sensatesa i responsabilitat pel país, i que no siguin mentiders”, ha indicat Zaragoza, en referència a les tres vegades que han anunciat que ja hi havia un acord pactat entre els governs català i espanyol.

“Tota l’acció que fan és jutjar intencions, perquè nosaltres tenim la fermesa que no van tenir ells i per això necessiten fer fracasar la negociació: per això no podem deixar-la una altra vegada en mans de CiU i PP perquè anirien, un altre cop, en contra dels interessos de Catalunya”, ha conclòs.

ATENCIÓ: Adjuntem un quadre dels resultats reals del model pactat per CiU i PP l'any 2001, segons les dades de la liquidació del Ministeri d'Economia. I una infografia amb un informe elaborat per l'Institut d'Estudis Fiscals que conclou que Madrid i València van ser les principals beneficiades de l'esforç solidari d'altres comunitats, com per exemple, Catalunya, que va quedar per sota de la mitjana.

20.6.09

La teoría de la conspiración o si gana el PP gana el Real Madrid.


Hablando con un amigo, me explicó una teoría relativa a la financiación del Real Madrid que me parece muy interesante.


Yo no soy aficionado al futbol y evidentemente alguna las informaciones que recojo en este escrito son en algunos casos meras conjeturas y en otras no obstante son hechos contrastados, en fin, sirva de mero entretenimiento y el tiempo dirá si mi amigo tiene razón.


El Real Madrid consiguió una recalificación de los antiguos terrenos de su ciudad deportiva, que facilito el fichaje de los cuatro galácticos.


La recalificación capitaneada por el Partido Popular tanto desde la Comunidad de Madrid, el Ayuntamiento de Madrid y también el Gobierno del Estado, permitieron unos parámetros de recalificación claramente denominados “pelotazo”, dado que las volumetrías y el aprovechamiento de los terrenos de la ciudad deportiva fueron claramente excesivos.


Esta recalificación permitió la construcción de los siguientes edificios:


Se trata de 4 rascacielos: Torre Repsol de Norman Foster con 250 metros.


Torre Sacyr-Vallehermoso de Rubio&Sala con 235 metros.


Torre Mutua de Cesar Pelli con 250 metros.


Torre Espacio de I.M.Pei con 223 metros.


En las fotos podéis ver los edificios que casualmente son cuatro, tantos como galácticos, claramente espectaculares. Alguna persona a estas torres les denomina de la siguiente manera:


Torre Luis Figo.


Torre Ronaldo.


Torre Beckham.


Torre Zidane.


Y ahora que ¿de dónde sale este aval de 200 Millones de Euros que serán 400?


Pensemos que el Real Madrid debe actualmente más de 500 Millones de Euros y en un momento en que los bancos no tienen dinero, no financian a negocios claramente viables, ¿como puede ser que La Caixa, Caja Madrid y Bando de Santander dejen este dinero al Real Madrid y especialmente con que garantías?.


Mi amigo decía, llevado probablemente por su fanatismo Barcelonista, que la noche del 2-6 del Barça en el Bernabéu, sonaron los telefonos, grandes dirigentes del PP encabezados por Aznar convocaron un reunión de urgencia.


Expresiones como esto no puede ser, estos catalanes nos han ridiculizado, o alguna expresión más subida de tono como, esto es la guerra y a por ellos, dudo si hablaban de a por los catalanes o a por los millones.

Parece ser, siempre según mi amigo, que se recalificarán unos terrenos que el Real Madrid tiene en Valdebebas, su actual ciudad deportiva, estos terrenos que ahora son rústicos, pasarán a valer 400 millones de Euros y evidentemente con estas garantías los bancos han encontrado en sus maltrechas cajas de caudales, doscientos millones para este año y el compromiso de otros doscientos el año que viene.


La recalificación se producirá de aquí a cinco años, dado que actualmente la situación del mercado no permite ciertas alegrías, no hay demanda y por otra parte se notaria demasiado, porque el tema de la demanda está solucionado. Si nadie quiere los edificios resultantes, los bancos saben que alguna empresa ”amiga” o algún departamento publico se trasladará sin demasiados problemas.


Yo que no soy aficionado al futbol, interpreto algo muy preocupante.


El Partido Popular no plantea este “pelotazo” para un futuro próximo por ninguna razón de mercado, el PP plantea este proyecto y su “pelotazo” resultante para una época en que ellos creen que ya volverán a tener la Presidencia del Gobierno, otro pelotazo en el país de los tochos.


¿Y alguien todavía duda a estas alturas?


¿No es suficiente toda la corrupción que rodea siempre al PP?

En fin “socis” “barcelonistes” ya sabéis, si gana el PP ganará el Real Madrid, al loro, que los tochos no seamos nosotros.


Bueno, seguro que mi amigo se ha inventado todo esto, espero.

Segueix l’espectacle a Pallejà.

A Pallejà aquest mati, representem un nou acte de l’espectacle “tots en contra del PSC” o “la borsa o el vot”

Aquest mati Entesa Iniciativa, donarà l’alcaldia de Pallejà a Convergència i Unió, Entesa farà alcalde al representat de CIU i escenificarà clarament que els interessos personals, la necessitat de viure d’això, per davant del fet de tenir un projecte per Pallejà o de no tenir-lo.

El seu projecte és tant senzill que podem definir-lo amb una sola frase, hem poso jo per que no estiguin els altres i per part d’Entesa, sous i despeses per justificar injustificables.

Es evident que això no és bo per Pallejà, és evident que les veïnes i veïns de Pallejà no poden permetre el constant malbaratament del recursos de l’ajuntament, és evident que Pallejà està patint un deteriorament en tots el àmbits del municipi, és evident que d’aquí a dos anys assistirem al veritable canvi a Pallejà, el canvi que les veïnes i veïns de Pallejà desitgen i el nostre poble necessita, perquè un Pallejà millor és possible.

19.6.09

ETA NO, ETA EZ.


Un inspector de la brigada de información de la Policía Nacional destinado en Bilbao ha muerto tras la explosión de un vehículo con una bomba lapa en el municipio vizcaíno de Arrigorriaga, según ha confirmado TVE.


El fallecido se encontraba en el interior del coche situado en un parking exterior del barrio de Santa Isabel. La explosión se ha producido a las 09:05 de esta mañana.


Además, otros cinco vehículos están afectados por la explosión del coche bomba. Según RNE, la explosión se ha producido cerca de un parque.


TVE ha informado de que esta zona ha sido especialmente castigada por ETA con dos atentados en los últimos años, uno contra el escolta de un concejal socialista y otro atentado contra la casa del pueblo.El último atentado mortal de ETA fue el asesinato del empresario Ignacio Uría.


Este nuevo atentado se produce tres meses después de la llegada a Ajuria Enea del primer lehendakari no nacionalista, Patxi López.

18.6.09

El nombre de las cosas.


A veces, algunos responsables municipales, llevados por su arrogancia piensan que pueden modificar el nombre de las cosas. En los últimos tiempos hemos observado como al amiguismo y la endogamia le llaman política de empleo, como contratar a dedo quieren que sea sinónimo de igualdad de oportunidades, o como malgastar el dinero público, quieren que sean gastos de representación.


También hemos conocido a alguno que ha gastarse el dinero de las vecinas y vecinos de Pallejà con llamadas no justificadas desde el teléfono móvil del ayuntamiento, le llama problema familiar.
Estos días hemos vivido una situación peculiar en Pallejà, como una especie de unanimidad dictatorial del equipo de gobierno ha pasado a denominar “Plaça de les Dones” al espació que todos llamamos “Plaça de l’Estació” i algunos “Plaça de l’Esglesia”


Jo prefiero Plaça de l’Estació, especialmente porque le llamamos así y así la seguiremos llamando. Creo que el reconocimiento a Les Dones, es tan importante, que debería estar libre de estos debates, creo que cuando se decide honrar alguna cuestión, también debemos valorar el resultado de la acción y la opinión de las vecinas y vecinos de Pallejà, porque de no ser así, nos pasa eso tan habitual en nuestro pueblo, que dos buenas noticias se convierten en una mala.

Últimamente les pasa demasiado a menudo, además deberíamos tener cuidado con el mobiliario urbano, la plaquita de marras con el nombre ubicada junto al acceso de la estación por la Plaça de l’Estació, digo de l’Esglesia, digo de les Dones, incumple claramente la normativa y el sentido común y se convierte en un peligro para nuestro hijos.


Decíamos hace tiempo que este gobierno municipal tiene más peligro que un mono con una ballesta.

13.6.09

Pallejà il•lusionat per el resultat de les eleccions amb la victòria del PSC.


Amb la perspectiva dels darrers dies i un cop ha desaparegut el soroll generat per els contes de la lletera del PP i CIU, podem valorar amb una veritable racionalitat.

Quant veïnes i veïns de Pallejà hem pregunten el resultat de les Eleccions Europees a Pallejà, és evident que la meva resposta és que hem guanyat les eleccions, hem guanyat de manera clara i amb l’evidencia de que les veïnes i veïns de Pallejà confien de manera decidida amb el PSC.
Actualment els esforços fets per la Generalitat de Catalunya amb el soterrament i urbanització dels ferrocarrils a Pallejà, del Consell Català de l’Esport i la Diputació de Barcelona per el camp de futbol i el conjunt de la zona esportiva, l’Estat amb el FEIL amb 1,8 Milions d’Euros, etc, etc.

Les administracions socialistes han treballat i treballen de manera clara per els interessos de les veïnes i veïns de Pallejà i és evident que això ha servit perquè tinguem clar que votar socialista és el millor per Pallejà, votar PSC és una manera de defensar Pallejà i que l’opció PSC és l’única que aporta il·lusió i treball.

Prou de comportaments totalitaris, pro d’inútils amb carnet, pro de foscor i portes tancades. Obrim l’Ajuntament de Pallejà a totes les veïnes i veïns de Pallejà, felicitats a totes i a tots, el PSC a aconseguit el 41% dels vots, CIU el 20% Iniciativa - Entesa el 5%, Veritablement el temps posa a tothom al seu lloc.

Resultats de les Eleccions Europees a Pallejà.
PSC.................................................1318 --- 40,98%

Coalición por Europa..................... 670 --- 20,83%

PP..................................................... 570 --- 17,72%

Europa de los pueblos - Verdes......220 --- 6,84%

U-ICV-EUiA-BA ............................. 169 --- 5,25%

UPyD.................................................... 43 --- 1,34%

Entesa per Pallejà, un altre vergonya.




Pare, digueu-me què
li han fet al riu que ja no canta.

Rellisca com un barb
sota un pam d'escuma blanca.

Pare, que el riu ja no és el riu.

Pare, abans que torni l'estiu
amagui tot el que és viu .
Pare, digueu-me què
li han fet al bosc que ja no té arbres.

A l'hivern no tindrem foc
ni a l'estiu lloc on aturar-se.

Pare, que el bosc ja no es el bosc.

Pare, abans que no es faci fosc
ompliu de vida el rebost.

Sense llenya i sense peixos, pare,
ens caldrà cremar la barca,
llaurar el blat entre les runes, pare,
i tancar amb tres panys la porta.

I deia vostè, pare:

Si no hi ha pins no es fan pinyons ni cucs ni ocells.

Pare, on no hi ha flors no es fan abelles, cera ni mel.

Pare, que el camp ja no és el camp.

Pare, demà del cel plourà sang.

El vent ho canta plorant.

Pare, ja són aquí...
Monstres de carn amb cucs de ferro.

Pare, no tingueu por i digueu que no, que jo us espero.

Pare, que estan matant la terra.
Pare, deixeu de plorar, que ens han declarat la guerra.

12.6.09

“CiU vol impedir que la Generalitat tingui competències en matèria d’aeroports”


El portaveu del grup Socialistes-CpC a la Comisisó de Política Territorial al Parlament de Catalunya, Roberto Labandera, ha afirmat avui que el model aeroportuari de CiU “és un model basat en la pèrdua de poder de les administracions públiques i sobretot en la pèrdua de competències de la Generalitat en relació als aeroports catalans”. “En realitat, Josep Rull i CIU busquen infructuosament, amb les darreres declaracions, dividir la posició de l’Entesa, i també estan buscant el suport del PP per a les seves polítiques de privatització i de desnacionalització dels aeroports de Catalunya”, ha afegit.


“Rull convida a ERC a sumar-se a les seves esmenes, però la seva posició està més pròxima al plantejament de Rajoy i del PP en la matèria”, ha dit Labandera, per qui el plantejament de Rull “va en contra dels interessos nacionals de Catalunya en matèria de política aeroportuària”.


Segons Labandera, Rull i CIU “saben que el projecte de llei d’aeroports és un text més ambiciós i més complet que les llei actualment vigent d’aeroports i d’heliports: és la primera vegada que una llei aeroportuària de Catalunya regula la globalitat de les infraestructures aeroportuàries, el seu planejament urbanístic i estableix un model de gestió que possibilita la participació dels agents territorials per tal que els aeroports situats a Catalunya siguin un instrument estratègic per al desenvolupament del país”.

En aquest sentit, el diputat socialista ha recordat que “CIU ja va rebutjar l’any 2000, quan es va debatre la llei vigent d’aeroports al Parlament, la incorporació de cap referència a la gestió d’El Prat”. “CIU llavors complia les exigències estrictes del PP, tant a nivell de gestió de l’aeroport del Prat com en matèria competencial, i els 60 diputats de CIU al Parlament van renunciar l’any 2000, davant el PP, a avançar en la millora de la gestió dels nostres principals aeroports i a fer una reforma de l’Estatut que en permetés modernitzar-la” i, ha assegurat, “és per això que cada vegada que el diputat Rull parla del tema no és una referència moral ni té credibilitat política”.


“CIU planteja crear una autoritat catalana d’aeroports similar a AENA, però privatitzant la gestió dels aeroports; CIU no vol, tampoc,la participació dels territoris ni del ajuntaments en la gestió dels aeroports i planteja la seva privatització salvatge, deixant en la més absoluta indefensió als treballadors i les treballadores del sector i sense capacitat de maniobra al Govern de la Generalitat”, ha conclòs

10.6.09

“CiU i PP es busquen mútuament com si estiguessin en zel”

El portaveu adjunt del grup Socialistes-CpC al Parlament, Joan Ferran, ha afirmat avui que “estem en un moment en què CiU i PP es busquen mútuament com si estiguessin en zel”. “CiU i PP s’estan buscant l’un a l’altre i estan sembrant el terreny per pactar sense adonar-se que tots dos estan radicalitzant les seves posicions”.

Segons Ferran, “el radicalisme que mana a CiU és el més sobiranista i al PP, l’espanyolista, però a la pràctica trobem que es busquen, que volen pactar, que somien en fer acords, i en reeditar pactes del passat, com el del Majestic”. “És possible que el senyor Aznar aprofiti la visita d’avui a Barcelona per passar pel carrer Còrsega”, ha ironitzat.

Les obres són de qui les fa.

Joan Ferran s’ha referit a les declaracions d’Oriol Pujol afirmant que totes les obres que s’inauguren ara es van decidir durant els governs de CiU i ha afirmat que “les obres les fa qui les fa, i és aquest Govern; el mèrit no és dir el que s’ha de fer, sinó fer-ho”. “Al final de la legislatura –ha afegit– tindrem un gruix d’acció de govern infinitament superior al de CiU, i els nostres adversaris polítics de la dreta està neguitosos perquè veuen que l’esquerra catalanista continua sumant”.

Sobre la negociació del nou sistema de finançament, el portaveu socialista ha assegurat que “si el Govern de Catalunya tingués l’actitud mental de CiU, hauria tingut acord al setembre, però com que no té aquesta actitud entreguista ni fotografística, no calla i no callarà fins que tingui alguna cosa raonable pels interessos de Catalunya”.

8.6.09

Felicitats companyes i companys, un pas més a Pallejà.


El PSC aconsegueix una espectacular victòria a Pallejà, més d'un 40% dels vots emesos han estat per el Partit dels Socialistes de Catalunya, CIU amb un 20% dels vots a millorat aconseguint convertir-se en la segona força política, superant al PP que ha Pallejà no arriba al 18% del vots.

Com Primer Secretari del PSC a Pallejà tinc el plaer d’agrair molt sincerament a les veïnes i veïns de Pallejà la confiança demostrada, amb un resultat un cop més històric i espectacular, això en fá confiar en que aquest camí iniciat fa uns anys, per aconseguir un govern municipal seriós i responsable, esta arribant al seu objectiu i les victòries electorals per el PSC és repeteixen de manera clara en els darrers comicis. Pallejà és cada dia més socialista.


També hem de valorar el resultat d’Iniciativa, formació d’Entesa que actualment té l’alcalde a Pallejà, perdent quasi la meitat dels vots i convertint-se en la cinquena força al municipi. És evident que l’espectacle d’aquest dos anys d’alcalde a fet evident l’inconsistència i la manca de capacitat d¡aqueta formació, convertit Entesa – Iniciativa, en un grup amb 169 vots.


Per tant Pallejà gaudeix d’una bona victòria socialista, Pallejà demostra que té ganes de mirar al futur amb optimisme, il·lusionats per la certesa de que Pallejà per arribar a ser un municipi molt millor.

5.6.09

Vídeo Gladiator PSC

Pallejà és d’esquerres.

El Municipi de Pallejà té un comportament electoral clarament d’esquerres. En les darreres Eleccions Municipals, el resultat dels vots de la llista d’Iniciativa per Catalunya Verds . Esquerra Unida a Pallejà amb la denominació d’ENTESA, sumat amb els vots de la llista del PSC, tenen la majoria absoluta.

En les darreres Eleccions Generals, el PSC va guanyar clarament al nostre municipi, amb més del 50 % del vots de tot el poble, per tant a municipis com Pallejà és on ens juguem el resultat de les Eleccions Europees, a municipis on el votant d’esquerres ha de complir amb el compromís ciutadà i amb el compromís de les seves creences politiques, Europa depèn també de Pallejà.
La dreta representada per CIU i PP coincideixen amb el seu eslògan, el “ara” de CIU és torna amb el “ahora” del PP, i jo hem pregunto. Ara que? Ara toca votar i fer retrocedir a la dreta que ens ha portat amb una política especuladora i Neo liberal a aquesta crisi econòmica, hem entrat a la crisi per la dreta i sortirem per l’esquerra. Pro per l’esquerra de debò, per l’esquerra del PSC, per l’esquerra del Partit Socialista.

A Pallejà sabem que altre suposades esquerres com Iniciativa i Esquerra Republicana, quant han tingut oportunitat de pactar, han pactat amb la dreta, potser perquè la dreta sap quin és el seu preu i esta disposada a pagar, tot just son diners de les v eines i veïns de Pallejà i serveixen per pagar el preu de seguir manant.

A Pallejà el preu del poder és el sou dels regidors d’Entesa i del seu ja quasi ex alcalde, que mantindrà sou d’alcalde tot el que queda de legislatura si Convergència i Unió vol.

4.6.09

La dreta pot perdre la majoria.


Mireu aquest gràfic. És una possible composició del nou Parlament europeu, sobre la base d’enquestes. El Partit Popular Europeu seguiria com a grup més nombrós, amb aproximadament 249 escons, però en retrocés: passaria del 37% al 34% del total de parlamentaris. El Grup Socialista guanyaria uns 211 escons, passant del 27% al 28%. La Aliança dels liberals i demòcrates (ALDE) obtindria uns 84 escons. Un nou Grup conservador (euroescèptic) format pels conservadors britànics i els seus aliats,passaria a ser el quart grup de la cambra, amb uns 64 membres.

Aparentment, poca cosa canvia. Però si us hi fixeu amb una mica d’atenció, hi ha un possible canvi transcendental. La dreta perd la majoria.


És clar que es pot dir que el grup ALD, al que s’adscriurà Convergència si treu algun diputat (UDC anava al Grup Popular), correspòn al camp de la dreta. Però no és del tot així: molts dels membres d’ALDE no són tan carques com Tremosa, a diferència d’ell van votar per la Constitució europea, es defineixen de centre (Bayrou) o fins i tot de centresquerra (Partito Democratico italià, que podria integrar-se al grup socialista), i volen la ratificació, com més aviat millor, del Tractat de Lisboa. Amb els socialistes, els verds i una part del GUE, aquests sectors d’ALDE poden sumar-se a les propostes progressistes i europeístes davant la crisi.

Mentre que en el PE sortint les forces combinades de la dreta i el centredreta (42 %) eren superiors a les forces combinades de l’esquerra i el centresquerra (38 %), ara (si es confirmés aquesta predicció) les coses s’equilibren i es decanten cap al bàndol més progressista. El senyor Barroso, per posar un exemple, ho té més pelut i es fa possible una coalició alternativa de caràcter progressista i europeísta que proposi i voti un altre candidat a presidir la Comissió.


De manera que ja ho sabeu: probablement depèn de poc que el PE es decanti cap a la dreta o cap a l’esquerra, cap a l’euroescepticisme o cap a una nova fase europeísta. En la situació actual, un vot és un vot, i tots comptaran molt. Cal aplicar la recomanació és la vella dita castellana: “En caso de duda, la de junto al dedo“. No cal que us digui que, des del meu punt de vista l’opció més eficaç, si es vol una sortida a la vegada progressista i europeísta a la crisi, és la que encapçala la Maria Badia. Com més fort sigui el grup dels socialistes, socialdemòcrates i laboristes, més possibilitats hi ha que el decantament progressista i europeísta es produeixi en el Parlament europeu.


Nota: A l’estudiar el gràfic, heu de tenir en compte que el nombre total de membres del PE passarà dels 785 actuals a 736 en el nou parlament elegit el 7 de juny.

1.6.09

Otra vergüenza en Pallejà.





Hace cuatro días celebrábamos la inauguración del soterramiento del tren en Pallejà. El alcalde intentaba hacer ver que la obra era cosa suya, casi como si él con sus propias manos hubiese excavado la tierra y abierto los mares. La verdad es que algunos comportamientos mesiánicos, responden más a alguna patología definida que no al mero concepto del mentiroso compulsivo, pero bien, cada uno construye su política sobre lo que le es más propio y si Entesa y CIU quieren basar sus principios en el engaño, ya recogerán los frutos.

Cuatro días luciendo palmito para que ahora podamos observar otro ejemplo de ineficacia y aunque el Ayuntamiento de Pallejà se llena la boca diciendo que ha contratado a diez personas que como única misión tienen el mantenimiento de esta nueva avenida, podemos observar como la decadencia, la falta de mantenimiento y limpieza ya se han instalado también aquí.

Diez personas para 1200 metros de calle, tocará a 120 por persona, en fin, ya nos contarán, seguro, que ellos solos pretenden acabar con el problema del paro en Pallejà, ellos solos sin encomendarse a nadie están generando una situación dos veces triste, por una parte la manera arbitraria de contratas a algunas personas, de otra que en Pallejà tenemos actualmente más de 800 personas en paro y que todas y todos tienen los mismos derechos y merecen el respeto de las personas que dirigen con tan poca fortuna nuestro municipio.

Podéis encontrar a algún nuevo empleado municipal que cuando le preguntas como ha llegado a ocupar este puesto te enseña el carnet de Entesa sin ningún rubor, posiblemente a este tipo de gente le parece que las normas se pueden saltar sin ninguna responsabilidad haciendo simulacros de procesos de contratación. ¿Qué pasara cuando descubran que el presupuesto municipal no pueda soportar estos sueldos? ¿A quién culparán?